Fruit Smile uit Wenen biedt compleet Egyptisch assortiment aan

"Handel uit Egypte rustig, Italiaanse vruchtgroenten gaan jaarrond zeer goed"

De teelt in Egypte groeit en dus weten ook groothandelaren Egypte steeds beter te vinden. De concurrentie is echter hevig, juist bij populaire producten zoals zoete aardappelen en granaatappelen, weet Yahia El-basousy, eigenaar van Fruit Smile GmbH, gevestigd op de groothandelsmarkt in het Oostenrijkse Wenen Inzersdorf.

"Ons hoofdseizoen concentreert zich heel duidelijk op de wintermaanden", vertelt de groothandelaar. Momenteel wordt het echter langzaam maar zeker rustiger met de verkoop. "Momenteel handelen we minder in Egyptische producten, maar overwegend in vruchtgroenten uit Italiaanse teelt zoals aubergines, courgettes en komkommers. Deze drie producten lopen eigenlijk het hele jaar door zeer goed."


Bedrijfseigenaar Yahia El-basousy in de kas.

De concurrentie is voelbaar
Een gedeelte van de producten komt direct uit eigen teelt in Egypte, legt de bedrijfseigenaar uit. "Zoete aardappelen bieden we in de zomer continu in marktrelevante hoeveelheden aan. Granaatappelen leveren we afhankelijk van de marktsituatie ook: wanneer er in het Turkse seizoen een keer sprake is van een vertraging of schaarste, hebben we goede verkoopkansen. Over het algemeen kunnen we echter niet concurreren tegen de lage Turkse prijzen. Daarbij merken we wel een aanzienlijke prijsdruk.“


Verse courgettes uit Italiaanse teelt

Hoewel de Egyptische agrarische branche inmiddels op de internationale exportmarkt een goede uitgangspositie verworven heeft, is de binnenlandse concurrentie bijzonder hevig, aldus Yahia. "Er zijn veel bedrijven in Egypte die hun producten zelf telen en exporteren. Juist voor nieuwe ondernemers is het bijzonder moeilijk om in deze marktomgeving een plaats te veroveren."


Het relatief jonge bedrijf beschikt over een eigen voertuigvloot. Men levert onder andere aan retailers in verschillende grote Duitse steden.

Supermarkten in grote Duitse steden
Desalniettemin heeft het in 2013 opgerichte bedrijf een internationale clientèle kunnen overtuigen. "We zijn weliswaar op de groothandelsmarkt in Wenen gevestigd, maar ons leveringsgebied loopt tot aan Frankfurt, Leipzig, Berlijn en zelfs Hamburg. Juist in deze grote steden lever in met eigen vrachtwagens aan zelfstandig supermarkten“, zegt Yahia afsluitend.

Voor meer informatie:
Fruit Smile Wien
Yahia El-basousy
Laxenburgstrasse 100/1/R1
A-1100 Wien (Großmarkt)
Tel: 004369911220055
Fax: 004319670318
office@fruitsmile.at 
www.fruitsmile.at  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven