Britse teler voegt kas van 6 hectare toe voor zachtfruit

Beeswax Dyson Farming heeft toestemming gekregen om een hypermoderne kas van zes hectare te bouwen op hun locatie in Carrington. 

Er zullen aardbeien en ander zachtfruit worden geteeld en de warmte wordt opgewekt door middel van een vergistingstank, die al elektriciteit levert voor bijna 8000 huizen. Deze bron van groene energie maakt het mogelijk om het hele jaar door meer dan 600 ton Brits zachtfruit te telen.

Naast warmte en elektriciteit zet de vergistingstank ook gewassen als maïs, gerst en rogge om in een biologische meststof die een optimale voeding biedt voor de gewassen in de kas. Hierdoor wordt de teler onafhankelijker van chemische meststoffen.

Een geavanceerde ledverlichtingssysteem zorgt ervoor dat de gewassen het hele jaar door kunnen worden geteeld, zodat het VK minder afhankelijk is van geïmporteerde producten.

Eigen verwerkingsfaciliteit
Op de locatie zal ook een verwerkingsfaciliteit komen die flexibel is ontwikkeld om ook de verwerking en het verpakken van andere producten in de toekomst mogelijk te maken. Met de nieuwe faciliteit worden er ook zestig nieuwe fulltime banen gecreëerd voor verschillende functies, inclusief management, technici, logistiek medewerkers en verwerkers.

Dit zorgt ook voor een boost van de lokale economie, omdat er veel lokale ondernemers worden ingezet voor het project. CambridgeHOK is aangewezen als de hoofdontwerper en zal de installatie en uitvoering van de kas overzien.

Beeswax Dyson-aardbeien zullen over ongeveer twaalf maanden beschikbaar zijn in diverse winkels in het land.

Voor meer informatie:
Beeswax Dyson Farming
01526 322058
enquiries@beeswaxdyson.com
www.beeswaxdyson.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven