Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WAB binnenkort bij NOS op 3

"Je wordt gedwongen steeds formeler en bureaucratischer te worden"

De Wet Arbeidmarkt in Balans, kortweg WAB, zit telers dwars. Het levert namelijk nogal wat gedoe op. "Door de WAB zijn de loonkosten 5% hoger geworden terwijl de medewerkers er niks van merken", aldus Hannie Moors van Kwekerij Moors. Zij kreeg de cameraploeg van NOS op 3 op bezoek om het thema aan te kaarten. 

"We hebben een seizoensbedrijf, paprika’s groeien van maart t/m oktober, dus we kunnen niet iedereen eenzelfde, vast contract bieden, wat de gedachte is van de WAB.

Maar iedereen wordt wel gelijk behandeld bij ons. En daar zou het om moeten gaan. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, welke taal je spreekt, of hoeveel uur je werkt. Iedereen is welkom op het personeelsfeest.

De gemoedelijke cultuur bij ons is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Er zijn veel regels bij gekomen, waardoor je gedwongen wordt om steeds formeler en bureaucratischer te worden. Dat vind ik zonde van de sfeer op een gezinsbedrijf als het onze."

Publicatiedatum: