Marco van der Velden nieuwe directeur Berg Hortimotive

Sinds februari 2020 is Marco van der Velden algemeen directeur - CEO van Berg Hortimotive Group. Hij gaat zowel Berg Hortimotive BV als Hortikey BV leiden met het oog op de mondiale groeistrategie. Zijn achtergrond in de metaalverwerkende industrie en algemene machinebouw geeft hem daarvoor een brede basis. “De glastuinbouw professionaliseert en heeft behoefte aan totaaloplossingen in de logistieke keten en veel aandacht voor veiligheid, productiviteit en duurzaamheid.”


Begin februari werd het spreekwoordelijke stokje door Bas Lagerwerf en Nico Bikker overgedragen aan Marco van der Velden.

Het is eind februari wanneer Marco van der Velden officieel het stokje overneemt van de voormalige directeuren Bas Lagerwerf en Nico Bikker. Hij heeft dan net een periode van vier weken overdracht achter de rug en veel zin om te beginnen.

“Ik heb van deze maand gebruik gemaakt om de zowel de organisatie intern te leren kennen als de markt waarin zij opereren. Een indrukwekkende ontdekkingsreis die bevestigt dat ik aan de slag mag bij een bijzonder innovatieve en wereldwijd actieve bedrijvengroep die past bij een innovatieve sector als de glastuinbouw.”

Innovatieve sector
Van der Velden doelt op de systemen die Berg Hortimotive BV en HortiKey BV ontwikkelen en produceren, en waarmee processen en werkzaamheden in de glastuinbouw comfortabeler, sneller en veiliger zijn uit te voeren.

Het gaat hierbij onder andere om diverse transportsystemen, AGV’s (Automated Guided Vehicle) en buisrailwagens maar ook om spuitrobots, slanghaspels, ondersteuning op het vlak van installatie en onderhoud tot aan geavanceerde softwareoplossingen zoals de Plantalyzer.

De laatste is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit Wageningen en meet de ‘staat’ van tomaten terwijl deze nog in de kas hangen. Op basis van deze metingen is onder meer een betrouwbare oogstprognose te geven.

Ook werkt de Berg Hortimotive Group intensief samen met Royal Brinkman, bijvoorbeeld op gebied van innovatie, digitalisering en e-commerce. Er wordt kennis gedeeld, er lopen pilots en samen kunnen we de klanten nóg beter van dienst zijn.

Hij geeft aan: “De producten en systemen vervullen wereldwijd duidelijk een behoefte maar sluiten ook aan bij het huidige professionele karakter van deze sector. In deze tijd gaat het om veel meer dan het telen van gewassen alleen. Het is een branche waarin veiligheid, productiviteit en ergonomie hand in hand gaan met innovatie en het voldoen aan de wet- en regelgeving. Dat betekent bedrijfskunde, organisatiekunde, logistiek management en nog veel meer. Het assortiment van de Berg Hortimotive Group biedt hiervoor de juiste oplossingen.”

Toekomst
Van der Velden: “Zowel Berg Hortimotive BV als HortiKey BV hebben in mijn ogen een enorme potentie om onze missie te concretiseren. Dat betekent dat we met onze producten en diensten een steeds grotere bijdrage kunnen leveren aan de wereldwijde beschikbaarheid van voedsel. Dit doen we door op een duurzame wijze in de teelthandling van de bedekte tuinbouw eenvoud aan te brengen. Wij voegen functies toe en bouwen concepten, door integratie van data en intelligente systemen. De kennis, ervaring en inzet van onze medewerkers in combinatie met onze producten, diensten en innovatief vermogen bieden álle mogelijkheden om deze onderneming verder uit te bouwen. Zowel nationaal als internationaal."

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive
Burgemeester Crezéelaan 42a
2678 KZ De Lier
www.berghortimotive.nl 
info@berghortimotive.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven