Toename Russische aardbeienteelt

De Russische aardbeientelers hebben de neerwaartse trend van de aardbeienteelt in Rusland doorbroken. Vanaf 2016 is het areaal langzaam toegenomen en in 2018 hebben de telers een recordtoename van 25% bereikt ten opzichte van het jaar ervoor, nadat ze 15,8 ton producten hadden geoogst.

De telers die zich bezighouden met de teelt van aardbeien breiden het assortiment uit, introduceren nieuwe variëteiten en moderniseren de hele toeleveringsketen van teelt tot verwerking.

De in 2018 opgerichte Berry Union maakt de ontwikkeling van de sector mogelijk, door middel van het in verbinding brengen van telers met vakbonden en met vertegenwoordigers van de aangrenzende gebieden en de autoriteiten, en door de telers te helpen informatie te delen en de nodige kennis te vergaren op basis van de ervaring van Russische en buitenlandse deskundigen.

300 telers bijeen op conferentie
Eén van de belangrijkste evenementen van het jaar is de internationale conferentie Berries of Russia die de unie jaarlijks organiseert en die in 2020 voor de derde keer werd gehouden in Kazan op 27 en 28 februari.

De conferentie verenigde 300 telers en verwerkers van aardbeien, evenals leveranciers van zaailingen, jonge planten, gewasbescherming en meststoffen. Ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in de groot- en detailhandel, producenten van teelt- en verpakkingsmateriaal en vertegenwoordigers van wetenschappelijke en onderwijsinstellingen waren aanwezig.

De conferentie werd geopend door de viceminister van Landbouw en Voedselvoorziening van de Republiek Tatarstan, Ildus Gabdrakhmanov, en de voorzitter van de Berry Union, Pavel Grudinin. Meer dan 30 deskundigen uit Nederland, Spanje, Italië, Polen, Kazachstan, Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland gaven presentaties.

De centrale thema's van de conferentie dit jaar waren: de positie van de aardbeienteelt in de wereld en in Rusland; succesverhalen in de aardbeienteelt, fouten, problemen en manieren om deze op te lossen; aanwijzingen voor de distributie van producten en nieuwe aardbeiensoorten voor de Russische markt en vele andere.

Nederlandse hoofdsponsor
De Nederlandse kwekerij en hoofdsponsor van de conferentie Flevoplant hield een seminar over nieuwe aardbeienrassen op de Russische markt.

Meer dan 20 producenten van materialen en apparatuur voor het telen, verpakken en verwerken van bessenproducten presenteerden hun goederen binnen de expositie Berries of Russia 2020.

Bron: www.ruspitomniki.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven