Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Optische sensor chlorofylfluorescentie

Vroegtijdig plantstress opsporen, dat is waaraan in een EU-project gewerkt wordt. Heliospectra leidt het innovatieproject dat gesponsord wordt door een fonds van de EU: het European Innovation Partnership (EIP). Voor het project ontwikkelde Heliospectra een optische sensor die chlorofylfluorescentie meet.

Het algemene doel van de steun van de EIP is het creƫren van betere verbindingen door middel van onderzoek, nieuwe technieken en praktische werkmethodes binnen de land- en tuinbouwsector en de rendierhouderij. Het moet ook leiden tot de ontwikkeling van goede, praktische en innovatieve oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen binnen verschillende sectoren.

Stressfactoren 
Het goedgekeurde project van Heliospectra heet "Een nieuwe methode voor biotische stressdetectie in de tuinbouw". De innovatie bestaat uit een optische sensor die de chlorofylfluorescentie ter hoogte van het dak meet bij een verandering in het binnenkomende licht.

Deze sensor is geproduceerd door Heliospectra. Het doel van het project is het opsporen van stress veroorzaakt door licht en andere niet-biotische factoren, zoals droogte en zout. De techniek kan ook gebruikt worden voor het vroegtijdig opsporen van biotische stress, oftewel plantstress, dat veroorzaakt wordt door plagen of andere ziekten.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: