10 maart start van 16e 'Gebiedsgerichte Aanpak'

Waterkwaliteit Oud- en Nieuw Wateringveldsche polder onder de loep

De Oud- en Nieuw Wateringveldsche polder is de zestiende polder waarin Hoogheemraadschap Delfland samen met ondernemers de Gebiedsgerichte Aanpak gaat toepassen. In de Gebiedsgerichte Aanpak werkt het Hoogheemraadschap samen met de glastuinbouwondernemers, toezichthouders milieu van Omgevingsdienst Haaglanden, de gemeenten en Glastuinbouw Nederland aan het verbeteren van de waterkwaliteit.

Op 10 maart starten de metingen. 

'We zijn er nog niet'
In de glastuinbouwpolders die eerder werden aangedaan heeft de aanpak goede resultaten opgeleverd, aldus Delfland. "Wij zien nauwelijks meer bewuste lozingen, er zijn minder lekkages en zo leiden waterbewuste ondernemers tot schoner water", aldus Hoogheemraad Marcel Belt. 

“Wij zien de waterkwaliteit in de glastuinbouwpolders sinds de start van deze aanpak gestaag beter worden. Maar wij zijn er nog niet. De glastuinbouwsector heeft met de overheid afspraken gemaakt om voor 2027 te komen tot een nagenoeg nul-emissie van voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater. Dat vraagt nog een flinke inspanning.”

Ondernemers in de Oud- en Nieuw Wateringveldsche polder zijn uitgenodigd voor een informatieavond op 10 maart.

Bron: Hoogheemraadschap Delfland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven