aanvragen t/m 30 april

2 miljoen voor circulair, 3,5 miljoen voor innovatie land- en tuinbouw Vlaanderen

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits maakt 5,5 miljoen euro vrij voor innovatie in de land- en tuinbouw. Land- en tuinbouwers kunnen tussen 1 maart en eind april projecten indienen, bijvoorbeeld om te investeren in automatische plantmachines of optische sorteerders waarvoor in het verleden subsidie werd gegeven.

Als een project geselecteerd wordt, kan de ondernemer rekenen op 40% steun voor de investering. Dit jaar is er speciale aandacht voor circulaire economie, waardoor 2 miljoen voorbehouden is voor innovatieve plannen gefocust op circulaire economie. De middelen komen voor de helft van Vlaanderen en voor de helft van Europa. 

Gezien innovatie, zeker in de beginfase, nood heeft aan een trekker en vaak ook een deskundig begeleider, worden ook begeleidingskosten mee opgenomen binnen de subsidieerbare kosten. Het maximumbedrag van de subsidie bedraagt 200.000 euro per innovatief investeringsproject indien de aanvrager een land- en/of tuinbouwer is en maximum 300.000 euro indien de aanvrager een groep van land- en/of tuinbouwers is. 

Lees hier meer bij het Vlaamse landbouwministerie. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven