Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Biologisch bodemgranulaat activeert eigen beschermingsmechanismen van de plant"

De eisen die in de retail aan groenten en fruit worden gesteld, worden steeds strenger, met name wat betreft de residuen van gewasbeschermingsmiddelen en bodembeschermende stoffen. Hoe kunnen telers hun producten tegenwoordig nog biologisch verantwoord gezond houden?

Jörg Broschkat, van Biologische Zellregulation, gevestigd in Kassel, heeft in dit verband van over de hele wereld vragen gekregen over zijn bodemgranulaat. "Ons product is puur natuurlijk, heeft de hoogste biologische certificering, met normen die nog hoger zijn dan die van Demeter en Bioland, en heeft nog steeds een zeer goed effect op alles, van bananen tot tomaten. Ons bodemgranulaat combineert bodem- en plantenverzorging.”

'Nooit de enige oplossing'
"Zoals altijd, als het gaat om duurzame bodem- en plantenverzorging, is er geen eenvoudige, relevante oplossing. Het is veeleer nodig om de individuele behoeften van een oplossing aan te passen aan de beschikbare hulpbronnen. Die kunnen variëren, afhankelijk van de geografie, de cultuur en het klimaat. Het gebruik van onze natuurlijke bodem- en plantenverzorgingsproducten zal nooit de enige oplossing zijn voor een specifieke sector, maar zal het spectrum van duurzame hulpbronnen waaraan moet worden gewerkt op een speciale manier verrijken."

'Geen verlies economische efficiëntie'
De oplossing mag echter niet leiden tot een verlies aan economische efficiëntie, er moet rekening worden gehouden met de ecologische en economische waarde van de goederen voor de telers: "Voor het eerst is het mogelijk geweest om een optimale natuurlijke bodem- en plantenverzorging te ontwikkelen, wat ook te merken zal zijn in de portemonnee. En dit alles met absolute aandacht voor de behoeften van het milieu. Alle ecologische voorschriften, inclusief het behoud van water, worden voor 100% nageleefd."

Snel ingrijpen
Het granulaat is bedoeld om de eigen beschermingsmechanismen van de plant tegen parasieten en schimmelinfecties te activeren. Het is bekend dat deze problemen veroorzaken in de bananen- en tomatenteelt. Volgens Jörg Broschkat is het voor de doelgerichte behandeling vooral essentieel dat de telers hem in een vroeg stadium benaderen met hun problemen: "Alleen als we snel kunnen ingrijpen, kunnen we een remedie vinden. Ons granulaat kan worden aangepast aan ruim 90% van de gewassen, zodat we in bijna elke behoefte kunnen voorzien. Omdat de internationale belangstelling groeit, willen we nu ook onze productie op de lange termijn uitbreiden."

Voor meer informatie:
Jörg Broschkat
Biologische Zellregulation
Projektleitung Abt. Landgrün
Rembrandtstraße 16
34121 Kassel
Duitsland
+49 0561 3081082
info@landgrün.de 
www.landgrün.de

Publicatiedatum: