Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Enzo Zaden breidt assortiment uit

Nieuwe tomatenrassen gepresenteerde in Italiaanse demokas

Enza Zaden organiseerde afgelopen maand het House Fair Sicilië 2020 Tomato DemoGreenhouse, waar meer dan 850 bedrijven belangstelling voor hebben getoond.

Het Enza Zaden assortiment bestaat uit cherrytomaten, pruimtomaten, gekleurde tomaten, midipruimtomaten en vleestomaten, maar ook uit verschillende soorten die zich aanpassen aan de plaatselijke bodem- en weersomstandigheden. Er was veel belangstelling voor de rassen die tijdens de editie van 2019 werden geïntroduceerd, zoals Caravaggio, Vespucci, E15C50410, Santasty, Bosco en Grifone.

Naast de in 2019 gepresenteerde commerciële rassen zijn ook alle in 2020 beschikbare selecties gepresenteerd.E15C.42149
is volgens Enza 'een high-end smaakvolle cherrytomaat met een helderrode kleur, uitstekende resistentie tegen scheuren, Brix-niveau boven 9 en een zuur-suikerverhouding die voldoet aan de eisen van de meest veeleisende consumenten.'

Het is volgens Enza een 'uitgebalanceerde winterplant', vrucht formaten tussen 25-28 mm in overeenstemming met de eigenschappen die nodig zijn voor een premium product en 'ideaal voor de export'. HR-bestendigheid: ToMV:0-2/ToANV/Fol:0,1 - IR: TYLCV/Ma/Mi/Mj.

E15T.42138
Dan is er nog E15T.42138 , een midipruimtomaat met een dieprode kleur, hoge consistentie en bestand tegen barsten. Hoge productiviteit.

Plant met regelmatige internodiën en een middelhoge groeikracht, bestand tegen koude temperaturen. HR-bestendigheid: ToMV: 0-2/ToANV/Ff: A-E/Va: 0/Vd: 0/Fol: 0,1 - IR: TYLCV/Ma/Mi/Mj.E15B.41786
Tot slot, E15B.41786, een roze vleestomaat. Hoog soortelijk gewicht, zoete delicate smaak. Geschikt voor de lente-zomercyclus. Extreem productieve donkere plant. HR-bestendigheid: ToMV:0-2/Va:0/Vd:0 - IR: TSWV/Ma/Mi/Mj.

Klik hier voor de fotoreportage.


Voor meer informatie:
Enza Zaden
info@enzazaden.nl  
www.enzazaden.com   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven