Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Meyers, Meyers Softfruit

"Belgische aardbeien zijn goed ingeburgerd tijdens de wintermaanden"

Tholen – Woensdag 4 maart werd het aardbeienseizoen ingeluid met de verkoop van de eerste aardbeien die op BelOrta waren ingevoerd. Deze aardbeien waren geleverd door Wim Meyers van Meyers Softfruit en een andere aardbeienteler. “We zijn dit jaar ongeveer drie dagen later begonnen dan vorig jaar. Gezien de donkere dagen die we achter de rug hebben valt dat nog best mee. Het laat zien dat we de afgelopen weken goed hebben gestookt”, vertelt Wim Meyers van Meyers Softfruit.

“We bieden nu voor het derde jaar belichte aardbeien aan en zijn tevreden hoe de teelt er momenteel bij staat. De aardbeien zijn goed uitgedikt waardoor we mooie grove maten hebben en de kwaliteit is goed”, vervolgt Wim. “We zien dat er best wel wat vraag is naar Belgische aardbeien. Veel particulieren vragen aan ons wanneer de automaten weer opengaan en als je kijkt naar de prijzen van de winterteelt, kun je wel stellen dat de Belgische aardbeien goed zijn ingeburgerd tijdens de wintermaanden.”

“Je hoort dat er in België en Nederland verschuivingen gaan komen naar belichte teelt toe. Dan is de vraag, gaat dat pure winterteelt zijn of een systeem zoals wij dat doen, een beetje forceren zodat je drie weken eerder kunt oogsten? De tijd moet dat leren. Alles wat dan vroeg in het seizoen geproduceerd wordt, zal dan in april en mei niet meer geproduceerd worden, waardoor de prijzen kunnen stijgen. Het blijft voorlopig gissen hoe de markt zich zal evalueren, maar het staat vast dat er steeds meer interesse is in belichte teelt”, aldus Wim.

Binnen enkele maanden zullen ook de producties van bramen en rode bessen onder glas weer opstarten. “We hopen dat het bramenseizoen een stuk beter wordt dan vorig jaar. Vorig voorjaar was ontzettend slecht voor de bramen. De rode bessen die wij telen zijn voor de versmarkt als de bessen uit de bewaring op zijn. Het is altijd koffiedik kijken, maar we hopen dat we dit jaar een mooi zachtfruitseizoen krijgen”, besluit Wim.

Voor meer informatie:
Wim Meyers
Meyers Softfruit
Allewijstraat 3
B-3770 Riemst
+32 (0)478 938 826
info@meyers-softfruit.be    
www.meyers-softfruit.be