na overname 'één van de grootste glastuinbouwbedrijven van Quebec'

Hydroserre Mirabel neemt Les Serres Lefort over

De directeur van het Canadese Hydroserre Mirabel, Sylvain Terrault, heeft begin maart de overname van het eveneens Canadese Les Serres Lefort aangekondigd. Dit bedrijf is een paar maanden geleden onder de bescherming van de Companies' Creditors Arrangement Act (R.S.C., 1985, c. C-36) geplaatst.

Er waren veel gesprekken nodig met alle betrokken partijen om tot dit besluit te komen. In de agro-voedselsector en in politieke kringen was men bezorgd over de toekomst van Serres Lefort. Zelfs de premier, François Legault, was bezorgd over de resultaten.

De overname van het bedrijf door Hydroserre Mirabel maakt een eind aan de geruchten dat Quebec de eigen 'groentenvoorraad' verliest en de winst ervan naar importeurs en buitenlandse leveranciers gaat.

Oprichting van één van de grootste tuinbouwbedrijven in Quebec
De transactie zorgt ervoor dat een van de grootste tuinbouwbedrijven in Quebec wordt opgericht. Naast de grootte ervan onderscheidt deze nieuwe entiteit zich ook door hun diverse producten. Naast de consolidatie van twee grote handelsmerken voor deze productcategorie, Mirabel voor sla en VÔG voor biologische komkommers en paprika's, zal deze nieuwe entiteit ook de tuinbouwsector in Quebec voorzien van producten. 65% van de jaarlijkse tuinbouwproducten in Quebec komen bij hen vandaan.

100% Quebec
Beide partijen zijn blij met het akkoord en het 100% pure Quebec-karakter van de nieuwe onderneming. "Dit is fantastisch nieuws voor het familiebedrijf en de glastuinbouwsector in Quebec," zei de directeur van Hydroserre Mirabel, Sylvain Terrault, tijdens de aankondiging.

"Deze overname beëindigt alle onzekerheid doordat een bedrijf in Quebec nu de touwtjes van Serres Lefort in handen krijgt. Beide partijen, plus ons betrokken en verenigde personeel slaan de bladzijde om en maken een nieuwe start. We kunnen blijven doen wat we graag doen en waar we de afgelopen 30 jaar goed in zijn geweest: planten kweken voor de tuinbouwsector in Quebec: botersla en specialisaties in substraatteelt, evenals kasgeteelde biologische paprika's en komkommers voor de markten in Quebec, Ontario, de Maritieme provincies en Noordoost-Amerika. De samenwerking die al jarenlang bestaat tussen Hydroserre Mirabel en Serres Lefort is buitengewoon belangrijk voor de nieuwe start. We zullen sterker staan dan ooit tevoren," zegt Sylvain Terrault.

Voor meer informatie:
Hydroserre Mirabel
laituesmirabel.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven