Capp-Plast

Italiaanse plastic palletboxen van Hollandse bodem

Tholen – Plastic palletboxen een duurzamere oplossing dan houten kisten? Volgens Gerald Langerak, vertegenwoordiger van het Italiaanse Capp Plast voor de Noord-Europese markt, geen twijfel over mogelijk. Maar dan moeten die boxen natuurlijk niet helemaal uit Italië naar hier worden gereden, daarom heeft Capp Plast twee jaar geleden een productielocatie geopend in Helmond voor de Noord-Europese markt. Daarmee is Capp-Plast de enige producent in Nederland van deze grote AGF kunststof boxen.

Het team van Capp-Plast, 

“Logistiek was wel een issue in het verleden,” vertelt Gerald. “Het zijn boxen in verschillende formaten maar als we over de meest verkochte box praten gaat het om een box van 120 x 100 cm en circa 700 liter inhoud. Omdat je maar een beperkt aantal boxen per vrachtwagen kan vervoeren was een locatie in Nederland een logische keuze. Daarmee vallen de transportkosten lager uit voor de fruittelers in Nederland en België maar ook voor verder weg in Polen, het VK, Duitsland en Scandinavië.”

Het gebruik van eenmalige kunststof wordt zoveel mogelijk geweerd in de supermarkt maar bij bedrijven met bulkbewaring is dat een heel ander verhaal. “Anders dan bij hout heeft kunststof een aantal grote voordelen in deze toepassing,” vertelt Gerald. “Ten eerste duurzaamheid: de boxen van Capp Plast gaan veel langer mee dan houten kratten en zijn daarnaast volledig te recyclen en hergebruiken. Ten tweede is het hygiënischer en veiliger want de boxen kun je heel goed reinigen. Bij houten kisten loop je kans op houtsplinters en ziektes die in de planken trekken en die ziektekiemen zijn nauwelijks meer te verwijderen of te doden. Ten derde zijn ze ook gebruiksvriendelijker want je kunt ze gewoon buiten laten staan en zijn lichter dan hout. Daarnaast zijn onze boxen op een productvriendelijke manier geperforeerd waardoor er minder kans op beschadiging van het fruit is.  De boxen kunnen in diverse maten geproduceerd worden met 4 voeten of 2 of 3 sleeplatten. Logo, chip en barcode is mogelijk evenals diverse kleuren voor de box en de voeten. Capp-Plast geeft 5 jaar garantie op productiefouten. Dat is uniek; dat doet niemand. En als ze na 5 jaar nog intact zijn, gaan ze, bij normaal gebruik, nog heel lang mee.”

Productvriendelijke perforatie in de box

“Capp-Plast is een echt familiebedrijf waarde de derde generatie nu aan bod komt. Al 60 jaar worden in Prato kunststof boxen, kratten en pallets gemaakt waarvan ook al tientallen jaren voor de fruittelers in Europa. De kwaliteit van de boxen komt mede door de juiste keuze van de grondstoffen en de manier van spuitgieten. Dat hebben de Italianen perfect onder de knie.”

“We richten ons in eerste instantie op de appel- en perentelers die steeds vaker deze  houten boxen omruilen voor kunststof maar ik zie ook kansen voor pootaardappelen, peen, witlofpennen, bloembollen en uien. De biologische telers zijn voor het gebruik van onze boxen. En mocht er belangstelling zijn voor nieuwe ontwerpen, dan heeft Capp-Plast een eigen R&D afdeling voor het ontwikkelen, aanpassen of produceren van nieuwe concepten."

Voor meer informatie:
Gerald Langerak
Capp-Plast Nederland BV
Mob: 06-51914888
info@geraldgreensupport.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven