Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vrees voor precedentwerking reden voor langlopende zaak?

Netbeheerder nogmaals op vingers getikt in geschil met tomatenteler

Vorige week is netbeheerder Liander nogmaals op de vinger getikt in een geschil met tomatenteler Schenkeveld over het leveren van netcapaciteit. De teler vraagt om 6,7 MW extra aansluiting i.v.m. uitbreidingsplannen, maar Liander antwoordde dat het geen capaciteit had. Volgens het gerechtshof, en eerder al de voorzieningenrechter, heeft Liander 'onvoldoende aannemelijk gemaakt dat het redelijkerwijs geen capaciteit ter beschikking heeft.'

Al in 2017 geschil
Het geschil loopt al sinds 2017, toen Schenkeveld nul op rekest kreeg na vraag om extra netcapaciteit vanwege uitbreidingsplannen in Rijsenhout. De Autoriteit Consument en Markt kwam er aan te pas en gaf de teler gelijk.

Precedentwerking gevreesd?
Ook het College van Beroep voor het Bedrijfsleven werd door Liander gevraagd zich over de zaak te buigen, omdat Liander vreest voor een precedentwerking na het verlies van deze zaak, zo lijkt het. Het is namelijk niet de eerste zaak over netcapaciteit die gevoerd is.

Aanbod geaccepteerd
Ondertussen heeft Liander Schenkeveld op basis van de uitspraak van de voorzieningenrechter wel een aanbod gedaan en dat is door Schenkeveld geaccepteerd. Om dat aanbod te krijgen, was wel een kort geding nodig.

Lees hier alle details in deze uitspraak.