NAJK en Interpolis gaan samen verder en starten een jongerenraad

Op een bijeenkomst bij proefstal Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld op maandag 2 maart ondertekenden NAJK en Interpolis een hernieuwde samenwerking. “Heel waardevol om elkaar te blijven inspireren. Dat is waarom we samen verder gaan en een Interpolis- jongerenraad starten,” aldus Andre Arfman, voorzitter van NAJK. “Wij delen graag onze kennis, maar laten ons heel graag inspireren door de ideeën en visie van jonge, actieve ondernemers uit de glastuinbouw, veehouderij en open teelt,” aldus Adri Witlox van het agrarisch bureau van Interpolis.

Arfman: “De wereld van ondernemers verandert snel. Bij bedrijfsovername komt meer kijken dan vakkennis en ambitie. Wij hebben, meer dan onze ouders, te maken met innovaties, duurzaamheidsvraagstukken en onze omgeving. Goed om te kijken welke partijen je daarbij betrekt én wat de gevolgen zijn van de keuzes die je maakt. Heel waardevol om met elkaar in gesprek te zijn. Dit wordt doorgezet in de Interpolis-jongerenraad.”

Witlox is verheugd op deze nieuwe manier van samenwerken: “Het overnemen van een agrarisch bedrijf gaat naast financiering over ondernemerschap en het beheersbaar maken van risico’s. Wij delen graag onze kennis, maar laten ons bij de ontwikkeling van onze visie en strategie  graag inspireren door jonge ondernemers uit de glastuinbouw, veehouderij en open teelt. Dat we dat nu doen met een jongerenraad is een mooie nieuwe impuls aan onze samenwerking.”

Jongerenraad
Met de ondertekening van het contract is ook de Interpolis-jongerenraad bezegeld. De raad komt drie keer per jaar bij elkaar en is samengesteld uit jonge boeren en tuinders uit alle sectoren.

bron: NAJK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven