Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

niet op bulk, wel verbod op plastic etiketten en import

Frankrijk verbant plastic verpakking vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 verbiedt Frankrijk de verkoop van verse groenten en fruit verpakt in plastic. Het verbod is onderdeel van de recente Franse wetgeving inzake afval en circulaire economie die op 11 februari 2020 officieel in de Franse staatscourant werd bekend gemaakt. 

Niet op bulk
De maatregel heeft tot doel het gebruik van plastic te verminderen. De wet is niet van toepassing op hoeveelheden van meer dan 1,5 kg, noch op groenten en fruit waarvan de verkoop in bulk een risico op bederf inhoudt. De lijst van dergelijke producten zal per decreet worden vastgesteld, waarvan de publicatie rond deze zomer wordt verwacht.

Stickers
Bovendien wordt ook vanaf 1 januari 2022 het gebruik van stickers op afzonderlijke stukken fruit en groenten verboden. De stickers worden hoofdzakelijk gebruikt om het merk aan te duiden. Zelfklevers die vervaardigd zijn met composteerbaar materiaal of papier zijn wel toegelaten.

De Franse sector laat weten dat een deel van de plastic verpakkingen inderdaad overbodig is, maar dat een ander deel een rol speelt bij het vers houden van het product of bij de presentatie van producten van hogere kwaliteit en als zodanig door de consument sterk gewaardeerd wordt.

Ook op importproduct
Dit verbod is niet alleen van toepassing op Franse telers en afzetpartijen, maar op alle bedrijven die groenten en fruit in Frankrijk op de markt willen brengen, zoals bijvoorbeeld Spaanse of Nederlandse firma’s. 

Bron: agrodigital.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven