Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Desinfectiemiddelen en stappenplan tegen het coronavirus

Medewerkers van Stigas hebben geconstateerd dat er veel vragen leven onder ondernemers en personeelsleden in de land- en tuinbouw over het coronavirus. Om die reden is gisteren een nieuwsbrief verstuurd waarin op zoveel mogelijk vragen een antwoord wordt gegeven.

Het is belangrijk te voorkomen dat essentiële werkzaamheden op het glastuinbouwbedrijf stil komen te liggen als gevolg van de ziekte. Daarom is het advies om tijdig na te denken over het opstellen van een noodplan. De nieuwsbrieftekst van Stigas is hier is te vinden. 

In principe kunnen alle desinfectiemiddelen met een virusclaim en het juiste toepassingsgebied ingezet worden voor de bestrijding van het coronavirus. Het betreft desinfecteermiddelen voor menselijke hygiëne, aangebracht op of in contact gebracht met de huid met als hoofddoel deze te desinfecteren. Deze staan in de toelatingen databank bij biociden met het producttype PT01.

Daarnaast zijn desinfecteermiddelen te gebruiken die niet rechtstreeks op mens of dier worden gebruikt. Deze staan in de databank bij biociden met het producttype PT02. De desinfectiemiddelen die in Nederland gebruikt mogen worden zijn te vinden in de databank van het Ctgb en de databank van ECHA

Bron: Stigas, Ctgb


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven