Hans Polman over Uniformico RZ:

"Ras haalt onze garantie van 14 dagen verkoopbare houdbaarheid"

Met de naderende rassenkeuze voor de tweede teelt blikt Rijk Zwaan  samen met Hans Polman terug op zijn zomerteelt van 2019. Polman BV uit het Drentse Erica levert rechtstreeks aan de Engelse supermarktketens Tesco en Sainsbury’s. Hier geldt: alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. 

Waarom Uniformico RZ?
“We moeten het hele jaar voldoende komkommers kunnen leveren. Van uitstekende kwaliteit en met een prima houdbaarheid. Uniformico heeft die betrouwbaarheid. We hanteren een sterke sortering van vruchtgewicht tussen 350 tot maximaal 400 gram.

De komkommers zijn vanwege hun uniforme vorm ook makkelijk te sealen. Verder is dit ras sterk op zijn wortels, niet gevoelig voor brandkoppen en bezit een gedeeltelijke bontvirusresistentie. Dat geeft zekerheid.”

Wat zijn de aandachtspunten tijdens de teelt?
“Och, eigenlijk niks bijzonders. Uniformico is een vrij rustige groeier en lost netjes zijn niet te lange vruchten. We streven naar een stambelasting van 16 of 17 stuks, meestal in setjes van 4 of 5. Ook het gewaswerk is beperkt.

Naast het gebruikelijke ranken leggen en toppen, halen we wel behoorlijk wat stambladeren weg om het gewas voldoende open te houden. We telen puur op kwaliteit. Zoeken dus niet de grens op om per se die extra komkommer te kunnen snijden.”
 
Hoe reageren jullie afnemers?
“Die zijn net als wij tevreden. De Engelse markt vraagt echt om kwaliteit en uniformiteit. Alles wat in de schappen ligt, moet goed zijn. Als een consument een klacht heeft over het product, krijgt hij een vergoeding van 2,5 pond. En als hij dat wil, moet de leverancier in een brief ook nog aangeven hoe dat kon gebeuren.

Een betrouwbare goede kwaliteit is daarom erg belangrijk voor ons. Gelukkig zijn er over onze komkommers nauwelijks klachten. Ook Uniformico haalt onze garantie van 14 dagen verkoopbare houdbaarheid.”

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven