Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dooppoort op maat bij Schenkeveld laat zich niet manipuleren

Met de huidige dreiging van virussen, zoals het Tomato brown rugose fruit virus in tomaat, worden de hygiënemaatregelen aangescherpt op teeltbedrijven. Zo heeft Schenkeveld op alle locaties, bij alle deuren nieuwe dooppoorten van bQurius neergezet. “We willen zo schoon mogelijk werken en zo veel mogelijk buiten de deur houden en dat begint met dopen van handen en schoenen,” zegt Richard Schenkeveld.

“Het was voor ons niet meer als logisch om dit gelijk op te pakken", vervolgt Richard. "Natuurlijk is het een investering, maar als je kijkt naar wat is de kans op besmetting en het gevolg daarvan, dan is de beslissing zo genomen."

'Net een stapje verder'
bQurius heeft een eigen dooppoort gefabriceerd. Het bedrijf heeft vijf monteurs in dienst en omdat veel poorten op de markt niet voldeden aan de eisen van o.a. Schenkeveld heeft bQurius er zelf een op de markt gebracht. De dooppoort is samen met o.a. Schenkeveld  ontwikkeld. Specifiek van deze dooppoort is:

  • Complete unit is van RVS materiaal gemaakt
  • De besturing is uitgevoerd zonder PLC. Dit zorgt volgens de ontwikkelaars voor veel minder storingen en het elektronicagedeelte zit in een droge omgeving
  • De printplaat is voorzien van een speciale coating voor een maximale levensduur.

Met de speciaal ontwikkelde dooppoort gaat bQurius naar eigen zeggen 'net een stapje verder'. Zo zijn de hygiënesluizen voorzien van aparte output voor in & uitgaande richting. Op deze manier zijn de sluizen niet te manipuleren. Daarnaast is er ook de optie om de sluis te voorzien van dubbele dooprichting.

Middelenkeuze
Daarnaast wordt er constant onderzocht welke middelen het meest effectief zijn om te gebruiken in de dooppoort. Daarbij wordt natuurlijk gekeken naar het effectief werken tegen virussen, schimmels en bacteriën, maar ook naar het gebruikersgemak en wat de medewerkers vinden van het middel.

Voor meer informatie:
Schenkeveld
www.schenkeveld.co
info@schenkeveld.co


bQurius
www.bqurius.nl 
info@bqurius.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven