Overvloedige oogst voor tomatenteler in de Krim

De grootste tomatenteler in de Krim heeft 200 ton geoogst sinds het begin van het jaar. Reden voor de Kazachse landbouwminister Andrei Ryumshin om een bezoek aan de kas in Belogorsky te brengen.

"Tegen het eind van 2020 wil het bedrijf 6,56 duizend ton aan kasgroenten geproduceerd hebben. Productie van groenten in kassen is één van de dynamisch en effectief ontwikkelende landbouwsectoren in de Republiek de Krim.

Het belangrijkste doel is om de bevolking het hele jaar door te voorzien van verse groenten, zodat we het probleem van voedselzekerheid in de regio kunnen aanpakken en een vervangend programma kunnen implementeren voor de import," merkte de  vicepremier op.

8 ha erbij
Tijdens het bezoek aan de onderneming vond er ook een werkoverleg plaats tussen de vicepremier en de algemeen directeur van de Gorkunov Group, Boris Gorkunov. Hij merkte op dat de eerste fase van het hoogwaardige kassencomplex, met een grootte van 8,1 hectare, begin 2020 door Belogorsky Greenhouse Plant in gebruik werd genomen.

Het totale areaal in dit project zal 16,24 hectare zijn. Volgens de eigenaar van de teeltonderneming zal de tweede fase van het project in november 2020 van start gaan.

Export
Producten van dit bedrijf worden al verscheept naar het vasteland van Rusland en naar de detailhandelsketens van de Republiek de Krim. Er zijn al meer dan 10 overeenkomsten gelosten voor de levering van tomaten aan detailhandelaren op het schiereiland. In de toekomst worden de tomaten van de Krim ook geëxporteerd, omdat de lokale bevolking genoeg heeft aan slechts 20-30% van de totale productie.

Voor meer informatie:
Greenhouses of Russia

rusteplica.ru 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven