Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CO2 / ammoniakinstallatie bij De Groot fresh group

"Restwarmte hergebruikt voor kantoorverwarming en ontdooien koelers"



Bij het vernieuwde gebouw van De Groot fresh group heeft Van Kempen een CO2 / ammoniakinstallatie gerealiseerd. In onderstaand filmpje, dat in samenwerking met NVKL is gemaakt, licht koeltechnicus Hans Verhoeven de innovaties van deze installatie toe.

"De installatie is volledig voorzien van natuurlijke koudemiddelen waardoor De Groot International gesteld staat voor de toekomst en zijn verantwoordelijkheid neemt voor de bijdrage aan een schoon milieu. Het is een Centrale NH3/CO2 installatie voor de koelcellen, inpakcentrale, expeditie en inkomende goederen. Tevens wordt in de primaire koudevraag voorzien voor diverse bananenrijpcellen", legt Hans uit.

Alles wordt bestuurd door de bij Van Kempen Koudetechniek in eigen huis ontwikkelde software VK-Dynamics. "Hierbij is altijd het streven naar de beste koelprestaties tegen de laagste energiekosten. Restwarmte van de installatie wordt zoveel mogelijk hergebruikt voor kantoorverwarming en ontdooien van de koelers."

Het bijzondere aan dit project is vooral ook het visuele aspect, aldus Hans. "De machinekamer is uitgerust met een volledig glazen pui met inkijk vanaf de A2. Daarnaast is er in de hallen een loopbrug voorzien achter de koelers langs, waardoor er een prachtig overzicht is over de te koelen producten."

Voor meer informatie:
Van Kempen Koudetechniek
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel
T +31 (0)344 634884
info@vkkt.nl
www.vankempen-tiel.nl

Publicatiedatum: