Alfons en Henriette van Aldo in podcast:

"Nederland vermindert vlees maar de vleestomaat is in opkomst"

Alfons en Henriette van den Hoek telen biologisch tomaten, paprika en komkommer. De keuze om biologisch te gaan telen werd in 2015 gemaakt. "Biologische teelt is zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmeststoffen. Niet dat dat mijn hoofddrijfveer was. Maar het is ook kijken naar waar markt voor is", vertelde Alfons vorige week in het programma 'Wat de boer schaft'.

"Op de tomatenafdeling hebben we vijf verschillende typen tomaat. Eerst waren we gefocust op een type tomaat zo efficiënt mogelijk te telen. Nu gaan we eerst met de afnemer om de tafel om te kijken waar we vraag naar verwachten. Daarom telen we nu bijvoorbeeld Roma tomaten en Coeur de Boeuf tomaten."

Populairder wordend tomatensoort
De Coeur de Boeuf is in opkomst. Hoewel de tomatensoort in Frankrijk al te verkrijgen was, begint hij nu pas in Nederland door te breken. Petra: "Het is heel lekker. Het lijkt net vlees."

Bron: NPO Radio 1

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven