Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanwezigheid (bodem)schimmels monitoren met nieuw systeem

Sinds kort is er een nieuw systeem op de Nederlandse markt om de aanwezigheid van (bodem)schimmels rondom de wortels te monitoren: SchimmelsAlert.

Aanwezigheid schimmels in beeld brengen
Met dit systeem worden zowel de aanwezigheid van schadelijke als gunstige bodemschimmels in beeld wordt gebracht. Dit gebeurt aan de hand van sensoren, die in de grond of het substraat worden gestoken. Dit kan bij elk gewas en elk teeltsysteem, zowel buiten als bedekt.

De gel in de sensor trekt schimmels en oomyceten de kweekkamer in. Ook drainwater kan bemonsterd worden. Wanneer de kweekkamer volledig gevuld is, verandert deze van kleur en kan hij terug gestuurd worden.

DNA-analyse
Via DNA-analyse wordt bepaald welke schimmels aanwezig zijn. Zowel ziekteverwekkende als gunstige schimmels worden gedetecteerd en uitgesplitst gerapporteerd. Dit maakt het mogelijk om, indien nodig, al vroegtijdig in te grijpen en zo een problematische infectie te voorkomen.

Voor meer informatie:
HortiServices
www.hortiservices.nl
info@HortiServices.nl

Publicatiedatum: