Aardbeienteler Jacobs-Braspenning kiest voor nieuw LED-armatuur

Belgisch aardbeienteler Jacobs-Braspenning heeft voor de nieuwe kas, die op dit moment gebouwd wordt in Meerle, gekozen voor de Monarch van Oreon. Jacobs was op zoek naar een hybride belichtingsoplossing: De Monarch in combinatie met HPS levert een verdeling en lichtuniformiteit voor zijn gewas.

Monarch
De nieuwe Monarch van Oreon is compact en levert 3100 μMol/s. Dit resulteert voor Jacobs in minder armaturen, lagere installatiekosten en minder schaduwwerking.

Daarnaast zorgt de waterkoeling voor een stabiel kasklimaat en een zeer lange levensduur: “Een efficiënte en duurzame oplossing”, aldus Jacobs. Daarnaast zijn de investeringskosten een stuk lager omdat de Monarch een groter gebied kan belichten dankzij de hoge licht output en het ‘wide beam’ afstralingspatroon.

Bij de installatie van de armaturen en de waterkoeling wordt Pieter begeleid door Indagro Lighting uit België. Zowel in Europa als Noord-Amerika heeft Indagro Lighting al diverse malen de Oreon lampen geïnstalleerd. “Ondertussen hebben we, in samenwerking met onze toeleveranciers, de installatie van de Oreon lampen zo vereenvoudigd dat er bijna geen verschil meer is met de installatie van niet-watergekoelde lampen”, aldus Erik Creve, bestuurder van Indagro Lighting.

Voor meer informatie:
Oreon
info@oreon-led.com
www.oreon-led.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven