"Een gezonde wortel is belangrijker dan ooit met het beperkte chemische middelenpakket"

Een nieuw zachtfruitseizoen staat voor de deur. Veel aardbeiteelten zijn of worden binnenkort weer opgestookt. Een gezonde wortel is hierin belangrijker dan ooit met het beperkte chemische middelenpakket.

Guido Roozemond, consultant zachtfruit, geeft het advies om direct na planten of opstoken van de teelt Trianum (1 kg/ha) en Vidi Parva (5 ltr/ha) toe te passen. Dit kan zowel via de druppelaar met de irrigatie of door aan te broezen.

Combineer Trianum en Vidi-Parva
Trianum is een geregistreerde bodemfungicide die de schimmel Trichoderma harzianum T-22 bevat. Deze schimmel koloniseert de wortel snel na de toepassing.

Trichoderma harzianum beschermt de wortel tegen bodempathogenen en helpt daarnaast de plantengroei door de opname van voedingstoffen te verbeteren. Vidi-Parva stimuleert de wortelaanmaak van planten en stimuleert positief bodemleven zoals Pseudomonas fluorsescens wat de wortel beschermt.  
 
De combinatie van Trianum en Vidi-Parva versterkt elkaar. Planten wortelen sneller in en krijgen een fijner vertakt haarwortelstelsel wat beschermd is met positief bodemleven. Hierdoor wordt de weggroei verbeterd, krijgen negatieve schimmels geen kans én kan het gewas beter met stress situaties omgaan.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven