Rosa van Oers (Appelsien): "Ik probeer zoveel mogelijk zelf de groenten en fruit voor mijn klanten in te pakken"

Hoe reageren de AGF-specialisten in Tilburg op het Coronavirus?

Tholen - Het Coronavirus was gisteren al het gesprek van de dag bij speciaalzaak Appelsien in het hartje van Tilburg en dat zal volgens eigenares Rosa van Oers vandaag niet anders zijn. "Dat het virus zich in Nederland zou verspreiden, hadden we wel verwacht, zeker na de Carnaval. Maar dat het dan ook gelijk in Tilburg zou zijn...."

Voorzorgsmaatregelen nemen, vindt de detaillist lastig. "We doen wat we kunnen. Ik probeer zoveel mogelijk zelf de groenten en fruit voor mijn klanten in te pakken en zal extra vaak mijn handen wassen. Ik zou niet weten welke voorzorgsmaatregelen je nog meer kunt nemen. Je kunt toch niet al het geld gaan desinfecteren."

Ook Dennis Snoeren van het Aardappel Pakhuis in Tilburg denkt niet dat hij veel voorzorgsmaatregelen kan treffen. "Ik probeer zelf mijn handen extra goed te wassen, maar verder is er weinig wat je kunt doen. Contact met elkaar heb je toch met het uitwisselen van de producten en het betalen. Het gesprek van de dag is het wel in de winkel. En ik zie zelfs dat vooral de oudere mensen al wat meer voorraad inslaan. In die zin zouden we er zelfs nog wat profijt van kunnen hebben."

Bij de winkel Groente&Fruit Gewoon Vers AaBe in Tilburg verandert er volgens medewerkster Shivra niets. "Handschoentjes hebben we altijd al aan als we aan het werk zijn. Ik merk bij de klanten ook niet al te veel ophef. Niet te veel aandacht aan geven en gewoon lekker doorgaan is ons motto."

Ook bij een groentekraam op de markt in Loon op Zand, waar de man vandaan kwam, reageren de medewerkers volgens Nieuws.nl laconiek. Gesprekken met klanten gaan vooral over de toegestroomde pers, wat her en der tot enige irritatie leidt, en niet zozeer over het virus. Zelf zijn ze niet bang om ziek te worden. Van klanten hadden ze wel begrepen dat de man carnaval heeft gevierd in Loon op Zand.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven