Groningse telers vinden boerderij, twee andere telers melden zich voor glastuinbouwgebied Alton

Zoektocht naar teeltlocatie voor wietproef duurt voort

Deel willen nemen aan de wietproef in Nederland is al niet eenvoudig, een locatie vinden zo niet nog moeilijker. De Bierumse telers John en Ines Meijers zijn daar nu in geslaagd na een boerderij te hebben gevonden. Diverse andere telers zoeken nog volop en klopten onder meer in glastuinbouwgebied Alton aan. 

Groningse nuchterheid
De boerderij 'van John en Ines Meijers' staat in de gemeente Oldambt, maar waar precies willen ze liever niet bekendmaken tekent RTV Noord op. De buurman heeft John al wel ingelicht over hun wietteelplannen. Die reageerde met Groningse nuchterheid. "'Als ie er maar geen last van heeft', zei hij."

Zorgvuldige screening
Bij de gemeente Heerhugowaard, waarin ook glastuinbouwgebied Alton ligt, hebben ook twee potentiële wiettelers zich gemeld op zoek naar een locatie, weet NH Nieuws. Heerhugowaard is niet aangewezen als deelnemende gemeente, maar het college van B&W heeft vooralsnog geen bezwaren tegen de vestiging van een wietfarm op Heerhugowaardse bodem en vertrouwt erop dat het Rijk zorgvuldig te werk gaat.

Pas als er overlast ontstaat voor omwonenden of de veiligheid in het geding is, zal actie ondernomen worden. Te denken valt dan aan geluids-, geur- of lichtoverlast of een algemeen gevoel van onveiligheid. 

'Koudwatervrees'
Ook de mannen achter Project C, een Nederlands cannabisproject dat wil gaan deelnemen aan het overheidsexperiment Gesloten Coffeeshopketen, zijn nog op zoek. Zij stuitten al meerdere keren op 'koudwatervrees' en dat zorgde voor de nodige hilariteit, al begint de tijd om een locatie te vinden ook te dringen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven