CropKing en Urban Crop Solutions bundelen krachten

Deze maand eerste zeecontainer in nieuwe VF-samenwerking

Cropking en Urban Crop Solutions gaan een samenwerking aan, waarbij de ervaring van Cropking op het gebied van telen op water wordt gecombineerd met de gecontroleerde omgevingstechnologie bij vertical farming van Urban Crop Solutions.

Door het combineren van deze verschillende ervaringen en expertises krijgen beide bedrijven de kans om zich samen te ontwikkelen in de Controlled Environment Agriculture-sector in de Verenigde Staten.

CropKing zal FarmPro, een vertical farmingfaciliteit dat gevestigd is in een container, gebruiken als plek om gewassen ten toon te stellen, onderzoek te doen en gewassen te testen.


Teeltbedrijf waar op water wordt geteeld, gemaakt door CropKing

Zeecontainersysteem
Paul Brentlinger, de directeur van Cropking: "We zijn enthousiast over de samenwerking met Urban Crop Solutions en de mogelijkheid om de effectiviteit van de geautomatiseerde containerteelt te valideren. Hun persoonlijke en op maat gemaakte aanpak kan aan de behoeften van veel klanten voldoen.

Het zeecontainersysteem biedt voordelen zoals klimaatbeheersing, een irrigatiesysteem, geautomatiseerd groeiproces. Dit heeft onze interesse de laatste jaren al gewekt."

CropKing ontvangt in maart haar eerste Urban Crop Solutions FarmPro Container en zal deze gaan testen in hun faciliteiten met behulp van hun eigen plantwetenschappers.


Binnenin een FarmPro-container

Voor meer informatie:
CropKing
cropking@cropking.com
www.cropking.com

 


Urban Crop Solutions
info@urbancropsolutions.com
urbancropsolutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven