Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eenvoudig en efficiënt

Mini microscoop helpt telers bij het vaststellen van plagen en ziekten

Met de nieuwe AI Scope is het diagnosticeren van plagen en plantenziektes straks net zo eenvoudig als het maken van een foto met een mobiele telefoon. Go Micro, een startup in Adelaide, introduceerde onlangs de AI mini microscopen op de evokeAG. 2020 beurs in Melbourne.

CEO Sivam Krish: "We hebben de technologie voor kinderen ontwikkeld, maar we kwamen er al snel achter dat andere toepassingen er ook bij zijn gebaat, zoals de tuinbouw. Na overleg met het South Australian Research Institute werden er honderden microscopen besteld. Toen we de eerste microscopen aan telers leverden, twitterden ze met vragen over ongedierte en bladziekten. Toen Zuid-Australië een grote fruitvlieguitbraak had, besloten we de technologie met fruit uit te breiden en bereikten we een zeer hoge nauwkeurigheid."

De microscopen kunnen gebruikt worden voor het diagnosticeren van plagen, bladziekten en mineralentekorten, maar ook van de kwaliteit van voedsel. Krish zegt dat een van de voordelen van de microscoop is dat het zorgt voor "uniforme studioverlichting", waardoor de AI-microscoop gemakkelijk te ‘trainen’ is met slechts 40-50 beelden.

Normaal gesproken moeten duizenden beelden een hoge nauwkeurigheid bereiken. De AI Scopes kunnen worden gebruikt met elke telefoon, iPad of tablet. De belangrijkste functie is de zaklamp voor de perfecte verlichtingsomgeving. Telers en agronomen worden naar verwachting de belangrijkste gebruikers, maar technisch gezien kan iedereen de microscoop gebruiken.

"Met ons apparaat is een laboratoriumachtige omgeving gecreëerd die op elke telefoon kan worden gebruikt. Zo wordt het een apparaat dat in het veld kan worden toegepast. Andere apps hebben een zeer lage nauwkeurigheid, van 60-70%, dus niet echt nuttig. Door het creëren van lab-achtige lichtomstandigheden, kunnen we kwaliteitsbeelden aan de AI leveren en realiseren we nauwkeurigheden ver boven de 90%."

"Als je een banaan drie dagen in de koelkast bewaart, in tegenstelling tot buiten in de zon, kan de AI het verschil tussen de twee zien. Hetzelfde gebeurt met toepassingen met blauwe bessen. Het is erg moeilijk om het verschil tussen blauwe bessen met het oog te zien, maar de nieuwe microscoop kan dat dus wel. Bij mango's weten we dat er een verband bestaat tussen de rijpheid van het fruit en de kleur. Een van de kenmerken van de microscoop is dat deze het externe licht blokkeert, waardoor we de kleur nauwkeurig kunnen meten."

Go Micro is van plan om door te gaan met het opbouwen van haar database van zoveel mogelijk vormen van bladziekte, mineralentekort en plagen die in de tuinbouw bestaan, zodat de AI de verschillen tussen de diverse variëteiten en soorten kan oppikken.

"De microscoop en de app staan al op onze website, maar er zullen nog meer AI-apps worden ontwikkeld. We willen graag dat alle telers hiervan kunnen profiteren, omdat dit hen de mogelijkheid geeft tot zelfonderzoek. Dit is iets wat de telers vertrouwen geeft, het is een instrument dat helpt om zelfs tijdens de rijping de juiste beslissingen te nemen."

Voor meer informatie:
Sivam Krish
GoMicro
info@gomicro.co
www.gomicro.co
webshop

Publicatiedatum: