CIVL519-variëteit ziet er 'veelbelovend uit'

Nieuwe selectie low-chill vroegrijpe aardbeien

CIVL519, de nieuwe low-chill aardbeienvariëteit, wordt momenteel getest door CIV. De resultaten zijn volgens veredelaars veelbelovend en de CIVL519 lijkt een goede aanvulling te zijn op de CIVS115 Parthenope, zo vertelden zij eind februari.

"Begin 2020," zegt CIV-veredelaar Michelangelo Leis, "ontwikkelen we samen met onze partners nieuwe rassen van low-chill aardbeien uit Italië en Spanje. De eerste oogsten van de CIV519-selectie op Sicilië en in de provincie Huelva zien er goed uit.

CIVL519 is vroegrijp in vergelijking met andere rassen die momenteel op de markt zijn en heeft helderrode vruchten met een constante grootte en hoog brixgehalte. De planten dragen tegelijkertijd rijpe vruchten, groene vruchten en bloemen als een kenmerk van grote teeltcontinuïteit."

Marco Bertolazzi, CIV Business Development Manager: “De nieuwe CIVL519 is genetisch gezien tolerant ten aanzien van blad- en wortelziektes, waaronder echte meeldauw. CIVL519 is de vroegste selectie onder de nieuwe CIV-rassen en is kwalitatief en kwantitatief beter dan de vroegste rassen die momenteel op de markt zijn en die de piek bereiken wanneer de prijzen nog hoog zijn, dus vóór het productieseizoen van april. De CIVL519 presteert zeer goed, zelfs op basis van bewortelde stengels, waardoor zelfs in december vruchten van hoge kwaliteit kunnen worden geoogst.”

"Deze aardbeienvariëteit heeft een homogene rode kleur zonder witte schouder, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan lage temperaturen of weinig licht. Tevens blijven de uiterlijke kenmerken het hele seizoen door bestaan.”

“We hebben er alle vertrouwen in dat CIVL519 zijn hoge prestaties gedurende de gehele campagne van 2020 zal bevestigen. Vervolgens zouden we nieuwe verbeteringsstrategieën kunnen bedenken om de CIV-portefeuille te verrijken met een zeer vroegrijpend aanbod, dat momenteel ontbreekt onder de CIV-variëteiten voor het mediterrane klimaat, zoals: Flavia* (fruitkwaliteit), Nabila* (productiviteit), CIVS115* Parthenope (vroegrijpheid en kwaliteit van het fruit) en Flaminia* (kwaliteit van het fruit), en CIVS906* ELIDE (kwaliteit van het fruit op het einde van het seizoen).

De variëteit CIVS906* ELIDE is interessant en vertegenwoordigt het aanbod van CIV op middellange termijn, dat zelfs in de laatste maanden van het seizoen (april t/m juni) vruchten van de hoogste kwaliteit kan bieden.”

Voor meer informatie:
Consorzio Italiano Vivaisti (CIV)
+39 0533 399431
media@civ.it
www.civ.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven