AgriPeppe – Fondi (Italië)

“Wat is er beter dan zero residu groenten?”

"Ons bedrijf stoelt op de overtuiging dat alleen producten van hoge kwaliteit de voedselveiligheid en gezondheid van de consument garanderen. Wat is er dan beter dan zero residu producten,” zegt Luca Peppe, directeur van Agripeppe.

De coöperatie Agripeppe is in 2016 opgericht en telt momenteel ongeveer 50 leden die in totaal ongeveer 200 ha bezitten. De coöperatie is vooral gespecialiseerd in lokale groenten. Sinds januari 2020 maakt ze deel uit van de AOA PO in Scafati (SA). "De groei in slechts vier jaar is aanzienlijk, onze omzet is van 3,5 mln euro in het eerste jaar naar 8,5 mln euro in dit jaar gestegen."

"Winterproducten zijn onder meer bladgroenten, Favetta-aardbeien, selderij, radijs en courgette (donker of licht gekleurd, met of zonder bloemen en roman). Roman courgettes zijn kenmerkend voor het Agro Pontino gebied en dankzij hun rustieke karakter zijn ze geschikt voor de zero-residu-teelt.

Helaas vertegenwoordigen ze nog steeds een niche-product in Italië dat vooral in Rome en Florence wordt gewaardeerd, hoewel er positieve feedback is gekomen vanuit de Britse markten. De vraag stijgt meestal tussen november en januari."

"Donkergekleurde selderij is verkrijgbaar tussen februari en juni en wordt op nationaal niveau zeer gewaardeerd. Wij verwerken ook kleine hoeveelheden witte selderij, die echter slechts 5% van de totale selderijteelt vertegenwoordigen.

Ook zijn we recent begonnen met het oogsten van Favetta-aardbeien. In de zomer verbouwen we typische groenten uit de vlakte van Fondi zoals tomaten, aubergines, paprika's en courgettes. Chilipepers zijn het hele jaar door verkrijgbaar in trossen of in bakken van 100 g."

"We proberen de zero-residu-techniek uit te breiden naar al onze producten zodat we ons kunnen onderscheiden op de markt. We hebben ook deelgenomen aan beurzen om meer bekendheid te verwerven bij de Italiaanse en Noord-Europese grote winkelketens.

Voor de toekomst zijn we van plan om enkele cultivars voor het niche segment te herontdekken. We zijn op zoek naar een faciliteit of een deel van de grond om onze huidige verwerkingsinstallatie uit te breiden."


Voor meer informatie:
Soc. Coop. Agr. AgriPeppe
Viale Piemonte
04022 – Fondi (LT) – Italië
+39 0771511193
luca.peppe@opagripeppe.it
www.agripeppe.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven