Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw adviesbureau voor implementatie LED Ledgnd opgericht

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu voor onafhankelijk advies en begeleiding bij de implementatie terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf. 

Ledgnd heeft zich ten doel gesteld om ondernemers in de glastuinbouw merkonafhankelijk aan de led te helpen. Ramon van de Vrie: "Het aanbod aan ledverlichting is groot en voor ondernemers ondoorzichtig. Welke ledverlichting het beste rendement oplevert, is afhankelijk van onder meer het gewas en de doelstelling van de individuele kweker. Het maakt een verschil of je ledverlichting gaat gebruiken om bijvoorbeeld de kleuren van je gewas te intensiveren, groei en/of de kwaliteit te verbeteren of om het oogstseizoen te verlengen (doorteelt en/of winterteelt). Die specifieke doelstellingen zijn voor ons het enige uitgangspunt in maken van het ledverlichtingsplan. We werken daarin voor 100% merkonafhankelijk, oftewel we zoeken de beste oplossing bij de vraag. Dit in tegenstelling tot leveranciers en installateurs die vaak met contracten verbonden zijn aan één partij."

LBC-norm met garanties
Daar waar Joris Elstgeest en Matthea Rijneker hun kennis van en netwerk in de glastuinbouw inbrengen, brengen Richard en Ramón van de Vrie kennis van de verlichtingsbranche in. Richard en Ramon zorgen ervoor dat alle led-oplossingen geleverd worden met garantie op de afgegeven LBC-norm. Ramon: "De LBC-norm vertelt feitelijk hoelang ledverlichting meegaat. Doordat wij alleen led-armaturen leveren met garantie op de LBC-norm kunnen onze klanten de terugverdientijd van hun investering beter berekenen. Of anders gezegd, zij kunnen met zekerheid overstappen op ledverlichting."

Voor meer informatie:
Ledgnd B.V.
Weihoek 10D
4416 PX Kruiningen
The Netherlands
T +31 (0)6 1215 4390
E info@ledgnd.com
www.ledgnd.com

Publicatiedatum: