Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kwanza-seizoen 2020 van start

Op woensdag 26 februari, zijn op Veiling Zaltbommel de eerste Kwanza-frambozen aangevoerd op de veilingklok. De eerste primeurdoos werd geleverd door Zachtfruitkwekerij Simons BV. Teler Rene Simons teelt Kwanza op een innovatieve manier met LED- en assimilatieverlichting in Schijndel. Deze moderne teelt is er op gericht om jaarrond een topkwaliteit Kwanza frambozen van Nederlandse bodem te kunnen leveren.


Van links naar rechts: Arie van Vugt (Jos van Vugt AGF speciaalzaak), Rene Simons (Zachtfruitkwekerij Simons B.V.), Lisa de Heus (Veiling Zaltbommel) en Leon Verlouw (Samenloop voor Hoop)

Jos van Vugt AGF speciaalzaak uit Vlijmen, kocht middels commissionair Arie van Vugt, deze Kwanza voor een primeurprijs van € 62,- per doosje van 125 gram. Arie van Vugt is op zijn 15e jaar begonnen met inkopen van groenten en fruit. Hij was hiermee de jongste inkoper. In mei 2020 zit hij 60 jaar in het vak.

Het bedrag is door Veiling Zaltbommel in totaal verdubbeld naar € 1488,- . Dit bedrag wordt door Veiling Zaltbommel en Zachtfruitkwekerij Simons BV geschonken aan de SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard. Penningmeester Leon Verlouw heeft het bedrag in ontvangst genomen.

SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Dit vindt plaats op 6 en 7 juni 2020. Gedurende een 24-uurs wandelestafette rondom Kasteel Ammersoyen wordt er stil gestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Ondertussen zorgen ceremonies, een gezellige braderie en andere activiteiten voor een onvergetelijk evenement voor zowel bezoekers als deelnemers. Dit evenement wordt op meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd.

Het Kwanza seizoen is gestart en zal zeker doorlopen tot eind 2019. Naast de Kwanza heeft Veiling Zaltbommel een totaal productenpakket van producten die op Nederlandse bodem worden geproduceerd. Kwanza neemt binnen het zachtfruit een belangrijke positie in en is marktleider in het Hollandse frambozensegment.

Voor meer informatie:
Jan Willem Tolhoek
Veiling Zaltbommel
Tel: 0418-579401
jtk@veilingzaltbommel.nl
www.veilingzaltbommel.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven