Spanjaard weer vrij na beschuldigingen collega van gesjoemel met Marokkaans product

In een interview met Diario de Almería heeft Andrés Góngora, secretaris van COAG Almería, uitgelegd dat hij is gearresteerd door de politie en El Ejido en vijf uur lang is vastgehouden.

Hij werd aangeklaagd voor bedreiging door een medewerker van het bedrijf Intercontinental de Verduras dat op 18 februari schade leed en bedreigd werd door telers uit Almería na beschuldigd te zijn van het heretiketteren van producten uit Marokko. Die man deed zijn beklag over de bedreigingen, die volgens hem onterecht zijn

De regiosecretaris van COAG zegt dat hij nog steeds achter zijn uitspraken over dit bedrijf staat dat zou werken met producten 'die voor 100% zeker in Marokko geteeld zijn'. Naar zijn mening zou de Landbouwraad moeten bepalen of de etikettering correct is. 

Misleiding?
Góngora zegt dat de COAG meerdere klachten tegen het bedrijf heeft ingediend sinds de start van het huidige AGF-seizoen 2019-2020. "We weten niet of het hier één van de zes bedrijven betreft die een waarschuwing hebben gekregen van de deelregering van Andalusië voor het heretiketteren van producten uit Marokko," aldus Góngora. 

Aangezien het hoofdkantoor van de onderneming in El Ejido is gevestigd, is Góngora van mening dat consumenten die deze producten kopen, worden misleid omdat de etikettering niet transparant is. Hij verwacht binnenkort te moeten getuigen voor de rechter in El Ejido. 

 

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven