Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardbeiteler Kris over efficiënte biologische bestrijding:

"Monitoring is essentiële basis"

Binnen geïntegreerde gewasbescherming in aardbeien krijgt biologische gewasbescherming steeds meer voet aan de grond. Dat er zo minder residu’s op de vruchten terechtkomen is goed voor de consument, maar ook voor de teler en het imago van zijn bedrijf. 

Voordelen van biologische bestrijding 
Kris en Joke telen bijna het jaarrond aardbeien op hun bedrijf in Oostkamp. Sinds 2016 geven ze de voorkeur aan biologische bestrijding om hun planten te beschermen. “Door dezelfde gewasbeschermingsmiddelen te vaak toe te passen, trad er resistentie op. Spint konden we bijvoorbeeld nog moeilijk chemisch bestrijden”, aldus Kris. “Nu corrigeren we enkel nog met chemische middelen als het evenwicht tussen de plaag en nuttige verstoord raakt.”
 
De voordelen van biologische bestrijding zijn concreet. Zo komen Kris en Joke nu minder in contact met gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien kan het personeel dat geen fytolicentie heeft een handje toesteken bij het uitzetten van de nuttigen. “Door minder chemische middelen te gebruiken, creëren we ook een beter imago voor ons bedrijf."
 
Monitoring is essentiële basis
Effectieve biologische gewasbescherming start met een goede monitoring van schadelijke insecten, waarbij telers de plagen al in een vroeg stadium vaststellen. Toen hij enkel chemische middelen gebruikte, baseerde Kris zich al op de voorlichting van Inagro en op waarnemingen in de kas. “Om biologische bestrijders efficiënt in te zetten is de opvolging van teelten via monitoring van zowel nuttigen als plagen uiteraard nog belangrijker.”

Voor meer informatie:
Inagro
www.inagro.be
info@inagro.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven