Spaanse arrestaties na stelen van paprika's bij telers

De Guardia Civil, een Spaanse politie-eenheid, heeft drie personen gearresteerd die een inbraak gepleegd hebben in een kas in de gemeente Vícar, in de provincie Almería. De aanhouding vond plaats in het kader van de Operatie Pintaver ter bestrijding van diefstallen in teeltbedrijven in de provincie.

Na een oproep van de eigenaar van de kas aan de lokale politie reed de Guardia Civil naar de plaats in kwestie waar ze de dieven op heterdaad betrapten terwijl die paprika’s aan het plukken waren. Op dat moment hadden ze al zeven plastic dozen van elk ongeveer 40 kg gevuld met groene paprika’s. De dozen stonden opgesteld naast de wagen waarmee de dieven gekomen waren.

Ook tomaten buit gemaakt
Met de hulp van de lokale politie werden de gearresteerde personen geïdentificeerd. Het waren inwoners van het naburige Roquetas de Mar. Na het nodige onderzoekswerk bleek dat het voertuig niet verzekerd was en ook geen geldig APK keuringsbewijs had. Daarop werden de nodige processen-verbaal opgemaakt en werd het voertuig in beslag genomen.

De dieven bekenden ook dat ze eerder op de avond nog een doos paprika’s en twee dozen tomaten op een andere plaats hadden gestolen met het doel die te verkopen.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven