"Nieuwe website helpt bij internationalisering tuinbouw"

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Greenports Nederland lanceren een nieuwe website: www.dutchhorticulture.nl. Deze site informeert internationale bezoekers over de kansen en mogelijkheden van de Nederlandse tuinbouw.

Via de site moeten buitenlandse bedrijven en overheden snel in contact kunnen komen met Nederlandse bedrijven die hen verder helpen met al hun vragen op het gebied van tuinbouw.

"Onze tuinbouwsector loopt voorop als het gaat om innovatie. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden zetten samen steeds weer nieuwe stappen om de tuinbouw verder te versterken. Het levert kennis op die ook over de grens van grote waarde is. Deze nieuwe website laat zien wat we in huis hebben en helpt zo bij een betere positionering van de Nederlandse tuinbouw wereldwijd", aldus Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Greenports Nederland.

Hele tuinbouwketen in beeld
Op de nieuwe website is informatie te vinden over de verschillende thema’s waar de tuinbouw zich mee bezig houdt, zoals schone en veilige teelt, ICT, techniek en water. De site brengt ook de hele tuinbouwketen in beeld: van productie en vers logistiek tot aan veredeling.

Jaap Bond van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen: "Deze website is het internationale visitekaartje van de Nederlandse tuinbouw. We merken dat veel buitenlandse partijen en organisaties op zoek zijn naar informatie over de tuinbouw: wat kan de Nederlandse tuinbouw voor hun eigen land betekenen als het gaat om bijvoorbeeld veilige en gezonde voeding, water en duurzame kassenbouw. Wij kunnen in Nederland oplossingen op maat bieden, aangepast aan de lokale omstandigheden."

Bron: Greenports Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven