Areaal aardbeien stabiel in Frankrijk, Italië en Spanje

De Contactgroep voor Aardbei bestaande uit vertegenwoordigers van de telers- en exporteursverenigingen uit Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, waaronder ook Freshuelva-Fepex, kwam op woensdag 19 februari bijeen in Agen, Frankrijk. Tijdens de bijeenkomst werd het geraamde teeltareaal besproken en de prognoses voor het volgende seizoen opgesteld.

De verantwoordelijken van Freshuelva en Fepex melden dat het aardbeienareaal in Huelva van 6.095 hectare vorig seizoen evolueert naar 6.217 hectare dit jaar (+2%). De Italianen geven aan dat hun areaal dit seizoen 3.646 hectare bedraagt (-4%), terwijl er in Frankrijk geen wijzigingen optreden (3.300 hectare).

De gemiddelde rendementen per land zouden wel eens ver uit elkaar kunnen liggen, afhankelijk van de teelmethode. Zo is 1.900 van de 3.300 hectare in Frankrijk kasteelt, waarvan 60% verwarmd. Dat stuwt de gemiddelde opbrengst naar omhoog en het zorgt er ook voor dat Frankrijk jaarrond aardbeien kan leveren.

Er werd verder geconstateerd dat de rassen de afgelopen jaren over het algemeen verbeterd zijn. Spanje beschikt reeds over eigen variëteiten met behoorlijke volumes, wat de consumentenbeleving ten goede komt. Ten slotte was er groeiende bezorgdheid omtrent het arbeidsintensieve aspect van de aardbeienteelt.

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven