Benoeming Jan van den Berg tot bijzonder hoogleraar Plant Envirogenetics

Op 1 januari 2020 is dr. ir. Jan van den Berg benoemd tot bijzonder hoogleraar Plant Envirogenetics bij het UM faculteit Science & Engineering. Het betreft een aanstelling voor 5 jaar.

Jan van den Berg studeerde Agronomie aan de Universiteit Wageningen, waarna hij promoveerde bij Cornell University, USA. Zijn dissertatie ging over de genetica en biochemie van knolvorming bij aardappelen. Daarna deed hij in Schotland post doctoraal onderzoek aan de rijping van frambozen.

Momenteel is Van den Berg werkzaam bij BASF Vegetable Seeds, waar hij achtereenvolgens verantwoordelijk was voor de R&D in zaadtechnologie, molecular breeding en global R&D team lead van de gewassen water meloen, komkommer, sla en spinazie.

In zijn huidige rol als manager strategic alliances & partnerships legt hij de verbinding met kennisinstellingen en andere bedrijven actief in genetica, teelt en na-oogst fysiologie van groenten

Bij de UM Brightlands campus in Venlo zal Dr. ir. Jan van den Berg onderzoek verrichten naar de relatie tussen groentegenetica en omgevingsfactoren met betrekking tot nutriënten en smaak. Deze omgevingsfactoren omvatten teeltomstandigheden, maar ook omstandigheden na de oogst zoals: bewaring, verpakking en verwerking.

Van den Berg maakt gebruik van de faciliteiten en kennis op dit gebied op de Brightlands campus Greenport Venlo en op de campus van BASF Vegetable Seeds in Nunhem, Limburg. Tevens zal Van den Berg de UM bijstaan bij het ontwikkelen van een onderwijscurriculum in de plantkunde.

Bron: Maastricht University


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven