Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groentenprijzen op Qatarse markten kelderen flink

De prijzen van lokaal geteelde groenten zijn vorige week in Qatar met zo'n vijftig procent gekelderd in vergelijking met voorgaande weken. Dat stelt Abdulrhaman al-Sulaiti, de algemene toezichthouder voor de inkoop van lokale tuinbouwproducten door het Ministerie van Gemeenten en Milieu (MME) in Qatar.

Hij merkte vorige week op dat de huidige groentenprijzen op de markten de laagste zijn sinds het begin van dit tuinbouwseizoen. Zo werd bijvoorbeeld een doos tomaten afgezet vanaf €1,00 oplopend tot €3,50 voor kasproducten.

Lokaal product van hoge kwaliteit
Hij benadrukte dat de agrarische markten 'zeer succesvol' zijn geweest in het afzetten van lokale producten van hoge kwaliteit, terwijl de prijzen op een redelijk niveau werden gehouden. De producten worden geclassificeerd en beoordeeld volgens de voorgeschreven kwaliteitsnormen, terwijl de klanten zich hiervan bewust zijn, zodat ze deze artikelen zelf kunnen vergelijken en dienovereenkomstig kunnen selecteren.

Al-Sulaiti zei dat MME altijd zowel productieve als onproductieve teeltbedrijven heeft gesteund om hen te helpen verder bij te dragen aan de lokale markt. Dit gebeurt door de bouw van kassen en de levering van verschillende soorten zaden, meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en andere voor de teelt noodzakelijke items .

Bron: gulf-times.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven