Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Team AuTomatoes heeft eerste cherrytomaten geoogst

Op 20 december 2019 is de tweede editie van de Autonomous Greenhouse Challenge, georganiseerd door de Wageningen Universiteit, van start gegaan. Binnen zes maanden gaan vijf teams de strijd met elkaar aan om op afstand de meeste kilo’s cherrytomaten te telen, van goede kwaliteit, met minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Deze week werden door het AuTomatoes-team de eerste tomaten geoogst.

Hoogendoorn Growth Management doet samen met Van der Hoeven Horticultural Projects, TU Delft en KeyGene mee aan de Autonomous Greenhouse Challenge. 

Hogere stamdichtheid
Op basis van hun gezamenlijke kennis stelde team AuTomatoes dat een hogere stamdichtheid gunstig zou zijn voor de gewasgroei. Om deze reden hebben ze ervoor gekozen om hun tomatengewas te laten groeien met een hogere stamdichtheid dan normaal in Nederland wordt gebruikt. 

De belangrijkste focus voor Team AuTomatoes is de plant. Algoritmes worden gebruikt om de kasregelingen aan te sturen. Door middel van door sensoren gegenereerde data geven de planten feedback aan het team. Op basis van deze feedback worden de algoritmes aangepast om zo een optimaal groeiklimaat te creëren. Naast het realiseren van de hoogst mogelijke productie focust het team ook op het maximaliseren van efficiënt gebruik van hulpbronnen; dat wil zeggen meer produceren met minder.

Eerste oogst 'veelbelovend'
De focus op zowel de plant als het efficiënt gebruik van hulpbronnen verloopt goed: deze week heeft team AuTomatoes hun eerste cherrytomaten geoogst. Volgens data analist Evripidis Papadopoulos is deze eerste oogst veelbelovend voor het vervolg van de Autonomous Greenhouse Challenge. “We leren, blijven optimaliseren en innoveren. We volgen onze strategieën en hebben vertrouwen in de resultaten.”

Lees hier meer over de challenge.

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven