Gemüsebau Hahn GmbH zet in op specialiteitenassortiment

Oude Oost-Duitse kassen weg, nieuwe oogst in volle gang

In het Oost-Duitse Barth (Mecklenburg-Vorpommern) wordt momenteel een groot aantal kassen afgebroken. Daarbij gaat het om oude, in verval geraakte kassen die al decennialang niet meer gebruikt worden, schrijft de Ostsee Zeitung.

Wolfgang Hahn, directeur van het nabijgelegen Gemüsebau Hahn GmbH, had het areaal ooit overgekocht, inclusief de glasruïnes die zich daarop bevonden. Hun toestand werd snel slechter na het hagel en onweer in juni 2012.

Parallel aan het afbreken van de kassen ging het tomatenseizoen van dit jaar van start. Precies op tijd, in de eerste week van februari, is in de afdelingen 1, 2 en 6 van de moderne grote kassen het planten van de rijen begonnen. "Al vanaf midden maart zijn er komkommers – die zijn altijd het snelste. Dan volgen er uiterlijk rond Pasen de eerste tomatenspecialities van de kleinere rassen, voordat in mei het reguliere oogstseizoen van de grotere Barther trostomaten beginnen kan", zegt productieleider Elfi Lausch.


Productieleider Elfi Lausch / Foto: Gemüsebau Hahn GmbH 

Breed specialiteitenassortiment
Tot de specialities van dit jaar horen onder andere de rassen Chokostar, Kumato, Annaisa, Sweeterno, Saluoso en de 'aardbeitomaat' Strabena. Bovendien zullen er weer komkommers en snackkomkommers zijn, het paprika-assortiment werd uitgebreid met pikante chilipepers. Hoewel deze 'Fireflame' heetten, gaat het om een niet al te scherp ras.

Volgens directeur Wolfgang Hahn is de afzet van de Barther oogst aan de groothandel ook dit jaar gegarandeerd. Daarvoor worden kisten vol geoogste tros- en cocktailtomaten, los of verpakt in schaaltjes, dagelijks vers afgehaald. De aankoop van deze specialiteiten met een bijzondere smaak moet een privilege van de lokale klanten blijven, die persoonlijk aan de verkoopstand verschijnen.

Bron: Ostsee Zeitung

Voor meer informatie:
HAHN Gemüsebau GmbH
Wolfgang Hahn
Nelkenstr. 17
18356 Barth / Ostsee
Tel.: 038231 6710
Fax: 038231 67177
service@barther-tomaten.de 
www.barther-tomaten.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven