Amerikaanse teler heeft geen koeling meer nodig nu hij nanobellen heeft

Schuyler Greens, dat net buiten Charlottesville, Virginia ligt, exploiteert een kas waar ze verschillende soorten sla, bladgroenten, kruiden en microgroenten zoals rucola, boerenkool, Galicische kool en basilicum kweken.

Als onderdeel van hun lokale 'farm-to-table'-filosofie legt bedrijfsmanager John McMahon een grote nadruk op duurzame en milieuvriendelijke teelttechnieken. Ze gebruiken geen schadelijke chemicaliën of bestrijdingsmiddelen, geven prioriteit aan waterbesparing en richten zich op het ondersteunen van hun lokale gemeenschap om de transportkosten en uitstoot laag te houden. In plaats daarvan zoeken ze de beste technologieën om hun kas zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Zuurstofprobleem
Schuyler Greens had een probleem met een lage zuurstofverzadiging in hun kweekvijvers. Dit werd vooral veroorzaakt door het warme klimaat in Virginia, dat het vermogen van het water om opgeloste zuurstof vast te houden, vermindert. Schuyler vertrouwde op acht Venturi-systemen die lucht injecteren om de zuurstofverzadiging te verhogen. In de zomer lieten ze ook een koeler draaien om de watertemperatuur onder de 23,9 ºC te houden.


In de kas van Schuyler Farm worden verschillende soorten sla, bladgroenten, kruiden en microgroenten gekweekt.

De gevraagd ppm's
Voorafgaand aan de installatie van de nanobellengenerator, bereikte Schuyler in de zomermaanden een opgelost zuurstofgehalte van slechts 6 ppm, wat leidde tot een aantal problemen, waaronder een lagere opbrengst, een langere teeltduur en een slechte uniformiteit van de planten.

Nadat hij had gehoord dat verschillende klanten zeer enthousiast waren over Moleaer's nanobubbeltechnologie en de daaruit voortvloeiende voordelen, besloot Schuyler een Moleaer Bloom 50 nanobubbelgenerator te installeren op een van hun koudwaterbassins van bijna 133.000 liter.

Na de installatie heeft het opgeloste zuurstofgehalte in de vijver gemakkelijk het beoogde gehalte van 18 ppm bereikt en dit niveau werd vervolgens behouden. Een voordeel van het Bloom-systeem is de mogelijkheid om de beoogde zuurstofniveaus te handhaven tot de exacte ppm, waardoor het gebruik  van zuurstof wordt bespaard en de meest optimale kweekomgeving wordt behouden.


Moleaer's nanobellen verbeterden de wortelkwaliteit en de gezondheid op Schuyler Farms.

Het geheim
Het geheim van Moleaer's technologie ligt in de luchtbel zelf. Nanobellen zijn extreem klein, ongeveer 500 keer kleiner dan de diameter van een mensenhaar. Deze zeer kleine omvang maakt het mogelijk om twee zeer verschillende eigenschappen te hebben. Ten eerste, ze hebben een neutraal drijfvermogen, dus ze zweven niet zoals conventionele bubbels. In plaats daarvan volgen ze het principe van Brownian Motion, wat betekent dat ze zich gelijkmatig over het waterlichaam verspreiden op alle diepten en niet naar de oppervlakte en afgas drijven.

Ten tweede betekent hun grootte ook dat er meer bellen in een bepaalde hoeveelheid water kunnen passen in vergelijking met grotere bellen. Meer bellen vertalen zich naar een groter oppervlak waar het water en de zuurstof elkaar ontmoeten.

Beide eigenschappen samen vertalen zich in een zeer hoge zuurstofoverdrachtsefficiëntie van 90%, waardoor Moleaer's nanobellengeneratoren volgens de ontwikkelaars zelf 'de meest efficiënte methode zijn om snel een hoog gehalte opgeloste zuurstof in water te verheffen en te handhaven'.


Schuyler Farms implementeert de nieuwste teelttechnieken zoals LED-verlichting, waardoor de Moleaer nanobellengenerator een geschikte aanvulling is op hun kas.

Koudwatertank 
Na de installatie van de nanobellengenerator heeft Schuyler meerdere voordelen ondervonden voor hun koudwatertank. Ten eerste zagen ze een aanzienlijke verbetering in de gezondheid van de wortels. De wortels waren veel witter dan voorheen en tekenen van Pythium werden geëlimineerd, zelfs in de hete zomermaanden. De gezondere wortelmassa verbeterde de opname van voedingsstoffen, waardoor de teeltduur werd verkort van 20-21 dagen tot 16-17 dagen, wat resulteerde in vier extra teeltwisselingen per jaar en extra inkomsten.

Door de nanobellen is de koelmachine ook niet meer nodig, waardoor de energiekosten van de installatie in de zomermaanden lager zijn. Deze kostenreducties en extra inkomsten zorgden ervoor dat de terugverdientijd van de Moleaer nanobellengenerator slechts zes maanden was.

Voor meer informatie:
Moleaer
info@moleaer.com
moleaer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven