A1 Group en UNI-Coupling zetten samenwerking voort

Sinds begin vorig jaar zijn A1 Tuinbouwtechniek vanwege internationale uitbreiding A1 Group en UNI-Coupling samen gaan werken en op 1 januari 2020 is deze samenwerking officieel geworden. Dat omdat A1 op zoek was naar vernieuwing. En die vernieuwing, die werd gevonden in het Brabantse productiebedrijf dat een brede range producten aanbiedt voor (reparatie van) buizen en pijpleidingen.

A1-eigenaneren Ron Duijvesteijn, Marco Prins, Geert Kuivenhoven en Dennis Philippi zijn inmiddels al jaren bekende namen in de glastuinbouw, gevestigd in ’s-Gravenzande. Het bedrijf groeit snel onder leiding van de relatief jonge mannen.

UNI-Coupling is allicht nog minder bekend, maar toch worden de producten van het bedrijf sinds vorig jaar ook in de glastuinbouw verkocht via de A1 en de webshop van Royal Brinkman. In andere branches, o.a. de gas- en waterindustrie, de scheepsbouw en de (automotive)industrie is het merk al langer bekend.

Tuinbouwtoepassing
In de tuinbouw wordt veelvuldig gebruik gemaakt van PVC en PE-leidingen. Maar waar leidingen liggen, vinden lekkages plaats. De UNI-Plastgrip is dan een snelle oplossing voor zo'n reparatie. 

De speciaal ontworpen Plastgripring heeft gesneden tanden die in de plastic buis grijpen zonder deze buis te beschadigen. Met name het repareren van de hoofdleidingen (PVC, HWA en PE), waar de aanvoer van het water naar de planten plaatsvindt, is gemakkelijk te bewerkstelligen met de UNI-Plastgrip.

Meer bekendheid
Na een volgens beide partijen succesvol eerste samenwerkingsjaar is met ingang van 1 januari de samenwerking verder bekrachtigd om de producten van UNI-Coupling nog bekender te maken in de glastuinbouw. Op HortiContact is daarmee alvast begonnen. 

En wat zijn alle producten dan? 

Types UNI-Coupling
UNI-Flex: Flexibele RVS koppeling voor het verbinden van verschillende leidingen aan elkaar (metaal én plastic). Niet trekvast

UNI-Grip: Trekvaste RVS koppeling voor het verbinden van metalen leidingen aan elkaar. Speciale gripring is specifiek toepasbaar op metalen leidingen.

UNI-Plastgrip: Trekvaste RVS koppeling voor het verbinden van plastic leidingen aan elkaar. Speciale gripring is specifiek toepasbaar op plastic leidingen.

UNI-Combigrip: Trekvaste RVS koppeling voor het verbinden van metalen leidingen aan plastic leidingen. De koppeling is uitgerust met aan één kant de gripring voor een metalen leiding, en aan de andere kant met de gripring voor plastic leidingen.

UNI-Rep: RVS reparatiekoppeling. Deze koppeling is specifiek toepasbaar voor lekkages. De UNI-Rep installeer je door deze open te maken en om de leiding heen te installeren, waardoor de lekkage afgedicht wordt.

De totale range van UNI-Coupling is uitgerust in hoogwaardig RVS, dat wil zeggen W5/AISI316 materiaal.

Voor meer informatie:
A1 Group
www.a1tuinbouwtechniek.nl 
info@a1tuinbouwtechniek.nl 
0174 752 550

                 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven