Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

CannaTechnics doet haar intrede op HortiContact en in cannabistechniekmarkt:

“De techniek moet in dienst staan van het teeltplan van de medicinale cannabisteler”

Tholen – Nu er ook op het Europese continent steeds meer beweging komt in de teelt van medicinale cannabis, stapt een Nederlandse techniekspeler het podium op. CannaTechnics is de naam van het bedrijf, gevestigd in De Lier, dat cannabistelers wil gaan voorzien van zowel complete kassen als losse tuinbouwbenodigdheden voor de teelt van medicinale cannabis.

“De kennis die door onze specialisten is opgebouwd in de ‘booming’ cannabismarkt in Noord-Amerika willen we nu ook in andere regio’s in gaan zetten”, vertelt Tiemo Bodemann. Hij wordt het gezicht van CannaTechnics en zal de komende dagen de stand van het gloednieuwe bedrijf op de HortiContact bemannen.


Tiemo op dag 1 van HortiContact 

Specifieke kennis
“Er is nog steeds ontzettend veel gaande in de markt voor medicinale cannabis en inmiddels allang niet meer alleen in Noord-Amerika”, aldus Tiemo die in de aanloop naar de lancering van CannaTechnics de marktontwikkelingen al nauw in de gaten hield.

“Op al die beweging, zowel in de vorm van nieuwe reglementen in nieuwe Noord-Amerikaanse staten als in Europese landen die de eerste stappen zetten op weg naar legalisatie van de teelt en verkoop, hebben wij ingespeeld door goede partners om ons heen te verzamelen om nu de markt op te gaan.”

Maar waarmee dan precies? “Zowel met complete kassen toegespitst op de teelt van medicinale cannabis als met tuinbouwbenodigdheden en onderdelen, eigenlijk een soort groothandel. Daarbij willen wij ons onderscheiden door extra service en vooral ook de juiste teelttechnische kennis bij een product te leveren. Dat kan in samenwerking met partners een turnkeyproject zijn, maar ook het leveren van een enkel onderdeel.”

Niet ‘erbij’ doen
Telers met plannen om medicinale cannabis te gaan telen, kloppen nu vaak nog aan bij ‘standaard kassenbouwers’ ziet Tiemo. “Wij gaan ons echter enkel en alleen op de teelt van medicinale cannabis richten en doen het er niet ‘bij’. Daarbij moet je denken aan het actief meedenken over bijvoorbeeld de installatie van een hogedruknevelsysteem of lampen leveren met daarbij dan ook een lichtschema dat is afgestemd op de teelt van medicinale cannabis onder de omstandigheden van de desbetreffende teler. Het teeltplan van de teler is leidend en de techniek die wij gaan leveren moet daar zo goed mogelijk op aansluiten.”

Teeltoptimalisatie
In alle gevallen is het doel ‘teeltoptimalisatie’ en dat is een uitdagend doel, want zeker in de relatieve nieuwe teelt die medicinale cannabis is, is er nog veel te ontdekken. Ook voor het team van CannaTechnics, dat naast Tiemo uit de nodige cannabis- en (teelt)technische specialisten bestaat.

Wat zijn de verwachtingen over de ontwikkeling van markt en de plek die CannaTechnics daar over vijf jaar in inneemt? “Over vijf jaar is er veel meer medicinale cannabisteelt in Europa”, voorspelt Tiemo. “Een belangrijke rol is daarin volgens mij weggelegd voor de medische wereld. Als zij meer CBD-olie (gemaakt van de niet-psychoactieve cannabinoïde Cannabidiol) gaan gebruiken, zal er ook meer cannabis geteeld worden.

Onze rol daarin is dan om met de juiste technieken en kennis die teelt in zowel Noord-Amerika, Europa als in andere regio’s te optimaliseren, waarbij wij hopen langdurige relaties op te bouwen met de telers om samen verder te komen. De optimale teeltmethode, die is namelijk nog niet uitgevonden.”

CannaTechnics is gisteren live gegaan op HortiContact en is te vinden in stand A212

Voor meer informatie:
CannaTechnics
www.cannatechnics.com 
info@cannatechnics.com

Tiemo Bodemann
tiemo@cannatechnics.com
06 – 53 48 74 45
0174 – 794 010


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven