Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Glasbox

Inzamelingsoplossing voor afvalglas uit de tuinbouw

Steeds meer afvalverwerkingsbedrijven accepteren geen glasafval meer tussen het standaard afval. Het was ook niet altijd vanzelfsprekend dat het kapotte glas op 1 plek binnen het bedrijf werd verzameld. Tot nu toe, want als het aan de ontwikkelaars van de Glasbox ligt, is er nu met een speciaal krat een oplossing voor het afvalglas uit de tuinbouw.

Een eerste uitvoering van de Glasbox is begin 2020 getest. Hij is geschikt voor 750 Kg., wat gelijk staat aan ongeveer 50m² glas. De Glasbox is vervaardigd uit gerecycled kunststof en heeft een inhoud van 1m³. Met name is het formaat bewust gekozen omdat er geen grote container aanwezig hoeft te zijn, maar het glasafval wel centraal wordt verzameld.

Er wordt geen onderscheid gemaakt in types glas. De aanwezigheid van bijvoorbeeld gehamerd glas, diffuus glas of andere uitvoeringen is geen enkel probleem. Binnen vijf stappen heeft een teler al overzichtelijk, centraal en opgeruimd punt voor het glasafval, aldus de bedenkers.

Voor meer informatie:
www.glasboxen.nl 
T. 0174 25 75 55
E. info@glasboxen.nl

Publicatiedatum: