Tussentijdse resultaten van innovatieproject GLITCH

Naast een sterke agrofoodsector herbergt de grensregio Vlaanderen – Nederland ook een zeer sterke hightech sector. Veel hightech sluit echter niet aan bij de behoeften van tuinders, is nog niet toepasbaar in marktproducten, niet marktgedreven of concurrentieel en niet milieu-efficiënt genoeg als het gaat om CO2-reductie. De glastuinbouwbedrijven in de grensregio hebben behoefte aan innovatie om hun toppositie in Europa te behouden.

In dit project co-creëren telers, technologiebedrijven, onderzoeksinstellingen en afnemers/klanten innovaties met realistisch marktpotentieel. Hierbij zetten zij in op innovaties die de energie-efficiëntie in de glastuinbouw verhogen of die zelf energieneutraal zijn. Glitch gaat over het innovatieproces zelf: hoe kunnen bedrijven door co-creatie met relevante stakeholders in de bedrijfskolom tot een succesvolle, koolstofarme innovatie komen? Het Glitch project loopt van 01/05/2018 tot 31/05/2021.

De volgende concrete innovatieprojecten zijn opgenomen:

In de online brochure zijn alle innovatieprojecten overzichtelijk weergegeven.

Er wordt een roadmap uitgewerkt om glastuinbouwbedrijven te helpen een co-creatieve en koolstofarme innovatie tot een marktconform, concurrerend en rendabel eindproduct of –proces te brengen. Deze roadmap zal actief worden gecommuniceerd en gepromoot bij de glastuinbouwsector en bij alle bedrijven die aan duurzame en innovatie co-creatie willen doen. 

Bron: Brightlands


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven