Verbruggen Food Group verhuist naar distributiecentrum van 60.000 m2

Verbruggen Food Group betrekt medio april 2021 een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 op Businesspark Laarakker langs de A73 bij Cuijk. Voor Verbruggen Food Group is de verhuizing noodzakelijk wegens de groei die de groothandel momenteel ondergaat.

Het nieuwe distributiecentrum (DC) wordt gebouwd op 90.000 m2 grond die recent is aangekocht door Aberdeen Standard Investments voor haar fonds Aberdeen Standard European Balanced Property Fund (ASEBPF). Het DC zal de beschikking hebben over 55 loading docks twee kantoorunits van 1.605 m2 en een mezzanine van 4.977 m2. Verbruggen zal in eerste instantie de helft van het DC betrekken, de overige 27.400 m2 aan warehouse en 1.605 m2 kantoorruimte worden beschikbaar gesteld voor verhuur.

De ligging op Laarakker biedt logistieke voordelen doordat het bedrijvenpark direct is aangesloten op de A73 en ook op korte afstand van de A2 en A12 ligt. Op het businesspark zijn overwegend bedrijven uit de voedsel- gezondheids- en farmaceutische sector gevestigd.

In 2018 werd Verbruggen Food Group overgenomen door Holland Food Group, tevens ook eigenaar van supermarkt 2 Brüder in Venlo. Holland Food Group is de afgelopen jaren Verbruggen aan het versterken door strategische overnames. Het nieuwe DC is een noodzakelijk stap, waardoor de huidige groei de komende jaren gecontinueerd kan worden.

Ronald Versluis (CEO Holland Food Group): “Momenteel bedienen we ruim 800 verschillende klanten vanuit een centrum van slechts 4.500m2, dat is erg krap. Het nieuwe DC betekent ook dat we een slag kunnen slaan in de automatisering van Verbruggen Food Group, en we in de toekomst de groei kunnen realiseren die wij voor ogen hebben. Het is dan ook niet voor niets dat wij een huurcontract voor 15 jaar hebben afgesloten.”

Ook de gemeente Cuijk is tevreden met de verhuizing, zo laat de gemeente weten bij monde van Maarten Jilisen, wethouder Economie, “Wij zijn erg blij met de vestiging van Verbruggen Food Group op het bedrijvenpark. De verplaatsing van de bedrijfsactiviteiten, die onder andere nu in Mill plaatsvinden, naar Haps past binnen onze filosofie om regionale bedrijven een toekomstperspectief in de regio te bieden. Hierdoor blijft de werkgelegenheid voor het Land van Cuijk behouden.”

De bouwwerkzaamheden van het pand, dat door Janssen Wuts Architecten is ontworpen, startten 17 februari. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in april 2021 afgerond. Dan neemt Verbruggen Food Group haar betrekking in de nieuwe vestiging.

Voor meer informatie:
Verbruggen Food Group
www.verbruggenfoodgroup.com
info@verbruggenfoodgroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven