Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Portugese groenten en fruit in de lift

De export van groenten en fruit leverde in 2018 een bedrag op van 1,5 mld. euro. In 2019 zal dit rond de 1,6 mld. bedragen.

Zachtfruit, peer en sinaasappel zijn de fruitsoorten die het meest worden geëxporteerd.  Spanje blijft afzetmarkt nummer één voor groenten, fruit (en bloemen). De exportwaarde naar Spanje bedroeg van januari tot november 2019 rond de 447 mln. euro.

Export naar Nederland was goed voor 142 mln. euro. Naast Spanje en Nederland zijn ook Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en Italië belangrijke afzetmarkten. Buiten de EU zijn dit Angola, Brazilië en Japan. Ook India, Indonesië en China staan op de radar voor export, aldus Portugal Fresh, de parapluorganisatie van groenten-, fruit- en bloemenproducenten.

Portugal had in het jaar 2013 het ambitieuze doel gesteld dit jaar een bedrag van 2 mld. euro te behalen maar het ziet er naar uit dat dit niet gaat lukken.

Bron: Agroberichten Buitenland / Dinheiro vivo

 

Publicatiedatum: