Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Serwo Packaging heeft nieuw verpakkingsalternatief:

"Alle voordelen van houtpulp met machinale verwerkbaarheid van PET"

De zoektocht naar duurzame verpakkingsalternatieven voor de Duitse markt is gekomen om te blijven. Enkele grotere supermarktketens hebben al meermaals hun programma's gewijzigd om het ideale evenwicht tussen bescherming van het product en een verbeterde milieubalans te vinden.

Met name over de verpakking van kwetsbaar zachtfruit breken sommigen zich het hoofd. De firma Serwo Packaging is al langer met verschillende papieren verpakkingen op de markt vertegenwoordigd, juist op het gebied van zachtfruitschaaltjes.

"We hebben nu een jaar lang aan onze nieuwste oplossing gewerkt. Het was niet eenvoudig om het juiste materiaal te vinden, nu zijn we er eindelijk klaar voor om het product te presenteren", vertelt Thomas Däbel, vestigingsleider van Serwo Packaging.

"Onze nieuw schaaltjes van houtpulp bestaan uit een unieke materiaalcombinatie, ze zijn geschikt voor machinaal gebruik en zijn verzegelbaar. We hebben de schaaltjes aangepast aan het typische gereedschap dat in deze branche gebruikt wordt. Zo hebben we alle voordelen en de verwerkingssnelheid van een PET-schaaltje, met de ademingsactiviteit en het microklimaat van het houtpulpmateriaal", aldus Thomas. De gekoelde bewaring is natuurlijk mogelijk en beïnvloedt de verzegeling op geen enkele wijze.

Daarmee kan de verpakking drie belangrijke voorwaarden van de consumenten en de handel vervullen: een gesloten verpakking waarin het product zichtbaar is en die het benodigde plastic duidelijk reduceert. "De schaaltjes zijn bovendien niet alleen verzegelbaar, maar kunnen ook van een deksel worden voorzien. Dat maakt ze ook geschikt voor kleinere telers of verpakkers, aangezien er geen dure verzegelmachines nodig zijn."

Met name voor kleine bessen zijn deze schaaltjes geschikt. De focus ligt op blauwe bessen, frambozen en bramen in kleine verpakkingen. Na succesvolle tests bij grote bessenleveranciers zoekt het bedrijf nu naar afnemers binnen de leveringsketen.

Voor meer informatie:
Thomas Däbel
Serwo Packaging
Zweigniederlassung der SERWO GmbH
Halberstädter Straße 19
39435 Egeln
Tel: +49 (0)39268 3025-0
E-mail: info@ser-pack.com   
Web: www.ser-pack.com 

Publicatiedatum: